От х:

Днес в x:

Димитровград търси допирни точки с турския бизнес

Над 30 турски бизнесмени дойдоха на форума, организиран от Общината и Хасковската-търговско промишлена палата

Председателите на Търговските палати в турските градове Текирдаг и Малкара Дженгиз Гюнай и Омран Билгин, техни членове и бизнесмени от съседната държава уважиха бизнес-форума, който стартира тази сутрин в зала "Гросето" в Димитровград.

Над 30 бяха участниците от Турция, дошли на форума.

Той бе организиран от Общината и Хасковската търговско-промишлена палата и бе под надслов "Развитие и перспективи на региона".

Форумът откри кметът Иво Димов, който благодари на участниците и подчерта, че целта му е осъществяване на взаимни контакти и бизнес -отношения, както и обмяна на добри практики.

Градоначалникът посочи, че турската икономика е динамична и бързоразвиваща се, което е от полза при бъдещи взаимоотношения между двете съседни страни.

Приветствие отправи и Омран Билгин, който освен шеф на тържовската палата в Малкара. Гостът каза, че важно за една местна власт е да подобрява условията за живот и бизнес в даден град.

Представителите на двата региона презентираха най- развитите свои области. Общи се оказаха земеделието и животновъдството, както и текстилната промишленост.

Шефът на Хасковската търговска палата Янчо Янев и кметът Иво Димов

Бизнес форума уважи и областният управител Ирена Узунова, която подчерта традиционно добрите отношения на Хасковско със съседна Турция. Узунова съобщи, че в края на март в Хасково на визита ще пристигне областният управител на Одрин. Пред него губернаторката ще представи възможности за развитие на балнео и СПА туризма в Община Минерални бани.

Димитровградският бизнес бе представен от фирми от областта на земеделието и животновъдството, шивашкия бранш и модата, търговията със строителни материали, техниката, логистиката. Липсваха представители на големите промишлени предприятия тук, който бяха вписани като участници в срещата днес.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини