От х:

Днес в x:

България на гражданите: Специалисти трябва да оглавят служебното правителство!

Заявка за участие във властта дадоха от "България на гражданите" в Димитровград днес

Специалисти трябва да оглавят служебното правителство у нас, необременени от политиката, а отговорността за това е изцяло на българския президент.

Това заявиха днес в Димитровград от партия "България на гражданите".

За да коментират актуалната политическа обстановка в страната пресконференция дадоха Иван Стамболов, член на националното ръководство на партията, областният координатор Диян Бояджиев и общинския лидер на партията на Меглена Кунева Иво Георгиев.

"България вече реално трябва да бъде на гражданите", заяви в началото Георгиев, като подчерта, че това една добра дума към българския народ, които се е вдигнал на бунт.

Той добави, че трябва да се промени отношението на партиите към хората, което е едно от исканията и на последователите на Меглена Кунева.

От "България на гражданите" не случайно избрали Димитровград, за да дадат пресконференция, защото това, според тях е един от най-активните градове в областта по отношение на народното недоволство.

"Не искаме да бъдем упреквани, че "яхваме" протеста на хората, искаме или не, ние сме част от този процес, каза областния координатор на партията Диан Бояджиев. Той заяви, че потерпевши от 23-годишния преход са и хората от "България на гражданите". От партията се надяват на малко повече разум в недоволството, което да проявят самите протестиращи.

"Ние сме единствената партия със сезиозна заявка за властта, която до този момент не е била в управлението", заяви и членът на националното ръководство Иван Стамболов. Много трудно за нас могат да се кажат нещата, срещу които протестират хората на улицата, добави той и посочи, че едва 4-5 души от националния съвет на партията са професионални политици.

За Велико народно събрание, което да измени Коституцията и за реформи в Избирателния кодекс, от "България на гражданите" настояват още преди време.  Според тях, това може да стане след като бъдат изчистени избирателните списъци от мъртви души и да се въведе професионална изборна администрация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини