От х:

Днес в x:

„Симбебоза „от Симо и Бебо в „Симбиоза“

Искряща, отпускаща, жизнерадостна, приказна и вдъхновяваща. Само с толкова, но не само това е изложбата, която галерия „Форум“ ще промотира официално на 12-ти февруари /вторник/ от 17.30 ч.

В едно с омаята на 30-годишното приятелство се представят шефът на Дружеството на Хасковските художници Симо Тодев и Станислав Станчев- Бебо от Смолян. Общата си изложба „Симбиоза“ двамата приятели от художественото училище в родопския град, подредиха навръх рожденния ден на Симо.

Картините на Тодев са чисто нови и  ще бъдат показани за първи път. Той участва в изложението с 8 картини от общо 12-те, които подготвя в цикъл с лайтмотив за камъка от година насам. Авторът определя камъка като „изпълнен със символика“. Вижда го като "носител на отпечатъците на времето".

Смолянският му приятел пък участва с произведения, чиято стилистика трудно може да се определи. Те са еклектични - смесица от дърворезба, триизмерна живопис, цветни дървени релефи, изрисувани с акрилни бои. Техниката е експериментална и разработена от Станислав Станчев при творческите му търсения още през 2004-та година. А посланията му са с отправка към естетиката и вечността, определя работите на приятеля си Симо Тодев.

Разбрали за съвместната им  изложбата техни фенове ги закачали в социалните мрежи, че вместо "Симбиоза" могат да я нарекът "Симбебоза"-от Симо и Бебо.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини