От х:

Днес в x:

Грипната епидемия - засега далеч от Димитровград

Грипът в димитровградско е далеч от стойностите на епидемия, уверяват здравните инспектори 

Няма повишена заболеваемост от ГРИП и остри респираторни заболявания на територията на Димитровград и общината към момента, сочи последната информария от Здравната инспекция в Димитровград.

Данните за изминалата седмица - от 21 до 25 януари показват, че със симптоми на вирусни инфекции са прегледани 238 души, което е 57,26% на 10 000 души.

Толкова е било и нивото на заболеваемост в средата на януари, а в първите дни на 2013 година броят на оплакалите се от грипни симптоми е бил далеч по-голям - близо 300 да 10 000 човека.

Здравните инспектори следят вирусите, характерни за зимния сезон още от октомври миналата година.  Тогава през кабинетите на личните лекари в Общината са преминавали средно по 370 души дневно.

Все пак, специалистите съветват да се поддържа добър имунинет чрез стимулиращи препарати и витамини.

Преди дни от Центъра за заразни и паразитни болести в столицата съобщиха, че противно на разпространената по-рано информация, щамът на грипа тази година ще бъде от типа "Калифорния", известен още като Свински грип.

Успокоителното е, че в рамките на последните 3 години, когато се появи този щам, хората вече са изградили имунитет, затова се очаква вълната от инфекции да е по-безобидна.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини