От х:

Днес в x:

Парфюми менте за 200 хил. лв. хванаха на Капитан Андреево

Сн.: Агенция митници

2 155 броя фалшиви парфюми и тоалетни води с пазарна стойност над 200 000 лева задържаха митническите служители на Капитан Андреево през нощта в почивните дни. По-голяма част от ментета са имитации на известни марки Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.

Голямата част от парфюмите менте - 1412, са открити в микробус с полска регистрация, пътуващ от Турция през България за Полша. При проверката шофьорът на микробуса, полски гражданин, декларира пред митническите служители, че е закупил парфюмите от пазара в Истанбул, но не знаел, че стоката е имитация на световноизвестни марки.

Други общо 743 парфюми и тоалетни води с надписи на световноизвестни производители били открити при проверка на автобус с румънска регистрация и на други два автобуса с турска регистрация. Митническите служители за задържали от трима пътници, румънски граждани, които пренасяли стоката.

Митнически експерти очакват опитите за пренасяне на фалшиви парфюми да зачестят преди пазаруването за Св. Валентин. За поредна година парфюмите ще са едни от най-предпочитаните подаръци за празника на влюбените, показват техните анализи.

В изпълнение на Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения уведомени правопритежателите на световноизвестните търговските марки.

 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини