От х:

Днес в x:

Наша нарита великосръбския шовинизъм

Хасковските каратисти и Силвия Вангелова

Хасковлийката Силвия Вангелова преби най-доброто, което бившата югославска школа изправи срещу нея на каратеката в силния международен турнир в Ниш, който бе с ранг "GRAND PRIX". Състезанието бе вчера, 2-ри декември, и в него участваха 700 състезатели от над 80 клуба. Срещу Силвето застанаха водещи каратисти на Сърбия и Македония, но отнесоха разгромни загуби. Закономерно, възпитаничката на „Вадо рю“ спечели златният медал в индивидуалната надпревара в Кумите в кат. до 58 кг. С което подвизите и не свършиха. Вангелова помогна на женският отбор да спечели първото място на Кумите. В последната среща с домакините тя буквално размаза съперничката си с разгромното 9:0. И останалите хасковлии се представиха на ниво.

Егемен Сербест стигна до 3-то място на Кумите инд. - 70кг, а заедно с Джем Неджиб изведоха отборът по кумите набор 95/96 до сребърния медал. Сребро спечелиха и юношите от набор 97/98 с участието на Петър Ангелов. 

За спортният морал на нашите илюстрира и следния факт. 13 годишният Васил Ривов претърпя тежка контузия още в първият си мач на кумите. Коварен опонент му засече крака при опит маваши/ритник, ама от здравите/. С контузен крак момчето спечели два мача, но после лекарите го спряха от боевете за медалите.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини