От х:

Днес в x:

Похитител и изнасилвач отнесе 15 години затвор

Илия Митев криеше лицето си днес в съдебната зала

41-годишният Илия Митев от Симеоновград бе признат за виновен в отвличане и изнасилване и осъден на 15 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата бе произнесена от хасковския окръжен съд днес. Процесът срещу Митев се влачи втора година и бе отлаган многократно.

В съдебната зала бе доказано, че Илия Митев е отвлякъл и в продължение на три дни е изнасилвал брутално 20-годишната Надя Арнаудова от Любимец. Той похитил жената заедно с детето й на 15 август 2010 година в Симеоновград и три дни я държал насила в дома си.

По време на процеса похитената млада жена разказа пред съда как е била отмъкната от гарата в Симеоновград. Надя била изнасилвана по два пъти на ден, а детето няколко пъти гледало през прозореца. В насилието над нея участвала и жената на похитителя – Юлияна. При една от гаврите Илия й напъхал лимонадена бутилка. Биел я и с метална тръба.

Младата жена успяла да избяга на третия ден заедно с детето си и подала жалба в полицията.

Прокурорът Розалин Трендафилов настоя в днешната си пледоария наказанието за насилника да не е по-малко от 15 години затвор. По думите му става дума за човек, който не подлежи на превъзпитание. Доказателство за това е и фактът, че и в момента Митев излежава поредната си присъда в старозагорския затвор, допълни прокурорът. По обвинението в отвличане предвиденото в закона наказание е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Защитата пледира подсъдимият да бъде признат за невинен.

Похитената Надя Арнаудова бе частен обвинител, но не бе предявила граждански иск срещу насилника.

Илия Митев бе признат за виновен и по двете предявени обвинения – за отвличане и за изнасилване. По първото съдът му наложи 15 години, а по второто – 9 г. затвор, като общият размер на присъдата е по-тежкото от двете – 15 г.

Днешната присъда може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.

Тодор Кръшков

Илия Митев на едно от предишните съдебни заседания
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини