От х:

Днес в x:

Местят хасковските спирки заради кръговото в Димитровград

Спирките за Хасково в Димитровград ще бъдат временно изместени от традиционното си място заради ремонтите по кръговото на бул.“ 3-ти март“.

Заради реконструкцията се налага и цялостно изместване на движението в района, където текат строителните работи в бригадирското градче, уточни зам.-кметът Светослав Стойков.

Промените ще са за срок от около 10 дни до две седмици, казаха още от общинската управа.

През това време ще бъде затворен участъка от светофара на бул.“ 3-ти март“ до пресечката на ул“ Хасковска“ и "Шандор Петьофи“.

Превозните средства за тази посока ще се движат по обходния маршрут -по бул. „ Хр. Ботев „ и ул.“ Шандор Петьофи“. Другата възможност за алтернативното движение е през ул. „ Бузлуджа“. Решен е и проблемът на хората от един от блоковете край кръговото съоръжение, които излязоха преди месец на стачка заради затворените постъпи към жилищната им сграда. Край зданието са отстранени стълби и е осигурено трасе за автомобилите към блока през ул.“ Гео Милев“ уточни още кметът Стойков.

Автобусната спирка за областния център в кв. Славянски" ще бъде преместена малко по- надолу по булеварда. Временно за местостоянка ще се използва спирката на градския транспорт, преди светофара. Заместник -кметът Стойков прогнозира, че най-вероятно кръговото в Димитровград ще бъде готово в заложения според проекта за реконструкцията срок.

Съоръжението и 3-километровата отсечка на „ Панорамен път“ струва над 2 700 000 лв. Съфинансирането от община Димитровград е на стойност около полови милион, а останалите средства са по програма на Агенция“Пътна инфраструктура“. По думите на заместник-градоначалника това, което остава да се направи по трасето е полагането на още един износващ пласт асфалт по шосето, маркировката, да бъдат сложени мантинелите покрай пътя и монтирано осветлението.

М. Манолова

Зам. кметът Светослав Стойков обеща, че кръговото ще е готово в срок
Движението е затворено към Хасково още от светофара на кръстовището до бившето кино "Мир" в Димитровград

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини