От х:

Днес в x:

Затворнически „професори“ отложиха процес за отвличане и изнасилване

Подсъдимият Илия Митев

Саморъчно написано искане на смачкан лист от тетрадка връчи днес на съдията в хасковския окръжен съд подсъдимият за отвличане и изнасилване Илия Митев от Симеоновград. Ръкописният документ представляваше заявление, че се отказва от служебния си адвокат и настоява за свой, лично упълномощен защитник.

Процесът бе към своя край и днес се очакваше присъда. Отчаяният ход на подсъдимия е по идея на врели и кипели в наказателното право „професори“ от затвора в Стара Загора, където Митев излежава друга присъда, стана ясно днес в залата.

Той е обвинен в отвличането и бруталното изнасилване на 20-годишната Надя Арнаудова. 41-годишният мъж отвлякъл жената заедно с детето й на 15 август 2010 година в Симеоновград и три дни я държал насила в дома си, твърди обвинението.

Похитената млада жена разказа пред съда как е била отмъкната от гарата в Симеоновград. Жената била изнасилвана по два пъти на ден, а детето няколко пъти гледало през прозореца. В насилието над нея участвала и жената на похитителя – Юлияна. При една от гаврите Илия й напъхал лимонадена бутилка. Биел я с метална тръба.

Младата жена успяла да избяга на третия ден заедно с детето си и подала жалба в полицията.

Показанията на жената на Илия – Юлияна, най-вероятно ще й донесат обвинение в лъжесвидетелстване, за което може да получи до 5 години затвор. Нейната версия бе коренно противоположна - според нея сексът между мъжа й и Надя бил доброволен.

В съдебните заседания до днес бяха изслушани всички свидетели и експерти. Процесуалните възможности на защитата бяха напълно изчерпани и делото трябваше да приключи, ако не беше намесата на „затворническите стратези“. Те поставиха магистратите в патова ситуация, защото по закон съдиите не могат да лишат подсъдимия от правото му на защита.

След съвещание съдебният състав отложи делото за 11 октомври, като предупреди подсъдимия, че ако тогава не се яви с упълномощен защитник, делото ще се гледа със служебния му адвокат.

Илия Митев има три присъди зад гърба си. Двете са за кражби, но първата от тях – от 1992 година, е за изнасилване. За това престъпление той е лежал 6 години в затвора.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини