От х:

Днес в x:

Ауди се вряза в тир, 25-годишен загина на място

25-годишен младеж загина на място след като Ауди се вряза в задницата на тир с английска регистрация на входа на Хасково днес минути преди 13 часа. Инцидентът станал точно срещу бензиностанция OMV. Шофьорът на камиона намалил скоростта, за да завие вдясно, когато в лявата част на задницата му се врязала леката кола. Аудито е минало почти под товарния автомобил, таванът му е като отрязан. На място е загинал 25-годишният спътник на шофьора, който пътувал до него на предната седалка.

Шофьорът на Аудито Стоян Йорданов, също на 25 години, е бил откаран в Бърза помощ, където след преглед е бил освободен. Според медиците той имал само лека травма в областта на гръдния кош.

По първоначална информация, минути след тежкия инцидент, и двамата младежи са от Димитровград.

Шофьорът на тира е турчин и не владее български. От обясненията му стана ясно само, че колата зад него се е движела много бързо.

Според някои от очевидците на катастрофата, шофьорът на Аудито казал, че воланът му изведнъж дръпнал вдясно и той не успял да овладее колата. Но момчето било в истински шок и говорело малко несвързано.

Тежкият инцидент предизвика огромно задръстване в платното към центъра на Хасково. В капана на автомобилния поток попадна и шефът на ОДП комисар Петьо Петров с личната си кола. Минавайки покрай униформените, той ги скастри за лошата организация. Те пък се оправдаха, че по същото време имало и друг пътен иницидент, макар и лек, който обаче ангажирал част от състава на пътните полицаи.

Тодор Кръшков

P.s. След публикуването на този материал от пресцентъра на МВР разпространиха официална информация за случая. Според полицията причината за инцидента е неспазване на дистанция от страна на 25-годишния шофьор на Аудито. Водачът на тира е 58-годишен, роден в Турция, но с английско гражданство. От МВР съобщиха само инициалите на починалото момче - П.А. От пресцентъра потвърдиха, че двамата младежи са от Димитровград, дори били съседи. 

Шофьорът на турския тир

Пожарникари рязаха смачканите тенекии на колата, за да извадят загиналия младеж

Инцидентът предизвика огромно задръстване

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини