От х:

Днес в x:

Теодосий Спасов излиза на хасковска сцена за HASKOVO JAZZ

Виртуозът на кавала Теодосий Спасов излиза на хасковска сцена в рамките на тазгодишното издание на HASKOVO JAZZ. Световноизвестният ни музикант ще свири в трио с Мирослав Турийски –синтезатор и Александър Леков-бас. Те ще се включат в музикалния форум в предпоследния ден на феста-28 септември. Хасково джаз, който ще се проведе тази година от 24-ти до 29-ти септември, ще закрият грандовете от Sofia Jazz Band.

Още един вагон популярни имена са в афиша на септемврийския джазфурор в града ни. Сред тях са музикантите от Турийски Brass Band, които ще се представят с вече добре познатия и очакван от хасковската публика Петър Салчев.В рамките на феста участват и група “ОМ”, Станислав Арабаджиев трио, Акустично джаз трио от Димитровград и още много солисти и групи. Международното представяне тази година е от САЩ и Унгария, с CHAD LEFKOVITZ-BROWN QUARTET и Viktor Toth.

По време на джазфеста са предвидени и много съпътстващи прояви. Някои от тях са прожекцията на документалния филм” Без граници-истински истории от САЩ”, с автор Блага Димитрова и представянето на книгата на Владимир Гаджев”Когато Западът среща Изтока- от фолк към етно-джаз и уърлд мюзик”.

В рамките на феста ще бъдат показани и две изложби -на Даниела Петрова и Ян Калаб от Чехия.

Първото издание на HASKOVO JAZZ се провежда в 1997 г. През изминалите години форумът се утвърди, като една от авторитетните национални джаз сцени с международно участие на изпълнители от Великобритания, Македония, Полша, Германия, Унгария, САЩ, Чехия, Турция, ЮАР, Австрия, Дания и Франция. В досегашните издания на фестивала са участвали над 1300 изпълнители, а в съпътстващите прояви се представят литературни произведения,творби на изобразителното изкуство, открити уроци, работни срещи, лектории и филми.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини