От х:

Днес в x:

Челен удар на Е-80, тир се обърна и изгоря

Сръбският тир остана само на железа след като натъпканите в него акумулатори се подпалиха при проебръщането
 
 

Сръбски тираджия спаси, с риск за живота си, от сигурна смърт двама българи, пострадали при зверски сблъсък на Е-80. Тирът му обаче се преобърна в канавката преди Харманли, подпали се и затвори пътя за движение в ранния следобяд. Тежкото возило пълно с акумулатори пламнало около 14 часа.

Камионът, който пътувал от Сърбия за Турция, се оказал в канавката, след като 28-годишният му водач Боян се опитал да избегне удар с други две коли, вече катастрофирали на същия път.

Сблъсъкът между колите е челен. Ударът е между автомобил „Пежо“, с разградска регистрация, който пътувал от Свиленград в посока Асеновград и „Фиат“, с хасковска регистрация, с водач 62-годишния Кънчо Георгиев от Харманли, който се прибирал от областния център към родния си град. Зад волана на Пежото е стоял Хасан от Исперих, обясниха дошлите на място приятели на водача. По думите им, освен него, в автомобила са пътували още четирима души, сред които и едно дете.

По неофициална информация зверският сблъсък е причинен от харманлиеца, който е навлязъл ненадейно в отсрещното платно и се забил челно в колата на исперихчани. Според първоначалните предположения вероятно на 62-годишният мъж му е прилошала на пътя, което е станало и причината той да изпусне управлението на автомобила си.

„Видях, че има катастрофа отдалече и за да не мина върху колите, набих спирачките“, разказа на мястото на инцидента самият шофьор на тира. При маневрирането натоварения камион започнал да лъкатуши и в крайна сметка се обърнал в канавката вдясно на шосето. С бързата си реакции и маневрата, която е направил сърбинът Боян на практика е спасил живота на хората от катастрофиралите коли, рискувайки своя.

„Стана много бързо. Пламна за минута. После почти десет минути не можах да се измъкна от кабината. Успях да взема паспорта си и документите на колата.“, обясняваше минути след инцидента сръбския шофьор по телефона. Докато пожарникарите от Харманли гасяха останките от сръбския тир, полицаите пробваха с дрегера за алкохол шофьорът му. Екранът на апарата закова пробата на „0“.

Ввъпреки, че беше във видимо добро здраве и вече поуспокоен след първоначалния стрес, сърбинът беше прибран от медицински екип за контролен преглед. Според първоначалната информация при инцидента с другите две коли също няма пострадали сериозно хора.

Мая Манолова

Дрегерът отчете "0" при алкохолната проба на сръбския тираджия Боян
Шофьорът на една от колите в челния сблъсък Кънчо Георгиев получава първа помощ в линейката
Пежото беше смачкано като консервена кутия
Зверския сблъсък затвори международния път преди Харманли
Това остана от тира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини