От х:

Днес в x:

Хасковлийка стана световна вицешампионка на карате

Силвия Вангелова/вляво/ стъпи на своя най-висок връх

Хасковлийката Силвия Вангелова завоюва най-големия успех в кратката си кариера като стана световна вицешампионка по карате в света. Успеха бе завоюван на 5-тата световна купа в Корфу Гърция за каратеки до 18 години. Да спорят за престижната титла бяха дошли 500 състезатели от 35 държави от всички континенти. 

В категорията на Силвия, до 54 кг в дисциплината КУМИТЕ, се бяха подредили десетки медалистки от европейски, азиатски и африкански шампионати. Нашата не се стресна и започна да ги бие поетапно. Сред взетите скалпове бе азърбейджанка, 7 от последното европейско първенство, която бе сгазена с убедителното 7:3 и на европейската вицешампионка от Баку, националката на Гърция, която бе унизена с 8:0. Силвия видя зор на полуфиналите с туркиня, която бе бронзова медалистка от предишната световна купа. След много изравнен бой, хасковлийката надделя с минималното 1:0. Изтощена от този бой, девойката ни не бе равностойна на настоящата световна шампионка от Египет и отстъпи във финалната схватка. 

Това постижение е третия сребърен медал за Българската Национална Федерация по КАРАТЕ от Световни първенства и купи на СВЕТОВНАТА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЯ постигнати през годините, което нарежда Силвия сред най-успешните каратеки в родното КАРАТЕ. 

Хасковското карате постигна още едно признание с бронзовият медал на Васил Ривов при 12-13 годишните в дисциплината КУМИТЕ до 45 кг. 

Г.Христов

Медалистите Силвия Вангелова и Васил Ривов с общия им треньор Георги Ривов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини