От х:

Днес в x:

Безсмислените пътни знаци на Хасково

Стопът на Доган Хисар изисква пропускане на пътя с предимство. На пътя с предимство обаче има знак Б1

Хасково се оформя като център на моторните спортове с модерните си картинг и мотописта, но със сигурност това е най-нерегулирания град за моторни превозни средства. Читателски сигнали нагледно илюстрират това твърдение.

Докато някои улици плачат за пътни знаци, на други те са в излишък и си противоречат. Примерът е кръстовището на „Бузлуджа“ и „Доган Хисар“, до стария хлебозавод. Идващите от улица „Бузлуджа“ виждат характерния обърнат триъгълник-пътен знак Б1, който гласи „ пропусни движещите се по пътя с предимство“. Пътя с предимство в случая се явява пресичащата я „Доган Хисар“. Само че пътуващите по Доган Хисар при наближаване на Бузлуджа получават знак Б2 с категоричното Стоп, чието значение в закона за движението по пътищата е „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство". Става интересно-едните трябва да изчакат минаването на МПС-тата по главния път, а тези на главния път трябва направо да спрат, за да изчакат предимството на улицата, която е без предимство. За примерните шофьори пада голямо чакане. 

Доган Хисар между другото може да кандидатства за улицата с най-много стопове в Хасково. Само 5 метра след безсмисления „Стоп“ има друг „Стоп“, но той е при влизането в главния бул. България и е повече от разбираем. На 50 метра в обратна посока има също „Стоп“ при пресичането с явно по-главната „Драгоман“. Кой път в крайна сметка е с предимство, питат хасковски шофьори.

Безсмислието на хасковските знаци е и от друга гледна точка-никой не ги спазва. Знак за паркиране на инвалиди, пред централната поща бе зает от бял джип Ауди, на който поне, не се вижда стикер за инвалид, е видно от друга снимка изпратена на редакционната ни поща. Точно до Ауди-то служител на Синята зона гледа унесено в в друга посока. Разбира се той няма правомощия да санкционира неправилно паркиране. 

Това е стара слабост на хасковлии, коментират читателите ни, но се предполага, че тя би трябвало да се избягва поне на местата с изрично забраняващ знак.

Г.Христов

Значението му е пропусни движещете се по пътя с предимство. Пада голямо пропускане
Стопове на улицата-дал Господ, в случая КАТ
Знаците нямат значение.Снимка-любител
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини