От х:

Днес в x:

Общинските съветници в Хасково вече с половин заплата

Да бъдат намалени наполовина заплатите на общинските съветници предлагат в докладна записка от представителна група “Коалиция за Хасково”.

Предлаганите промени са във връзка с измененията в закона за местното самоуправление и местната администрация, които влизат в сила от 1 юли. Според тях месечните възнаграждения на общинските съветници не могат да надвишават 30 на сто от средната брутна работна заплата в съответната общинска администрация. Досега хасковските съветници получаваха 60 на сто от заплатата на чиновниците.

Досега общинските съветници се разписваха срещу 317 лева, а чисто са вземали по 287 лв. От 1 юли те ще получават половината от тази сума.

Повечето от съветниците дори не знаеха, че са им орязали възнагражденията. Стана ясно, че колегите им от предишния Общински съвет не са получавали заплати през почти цялата 2010 година, както и през 2011-а до края на мандата им през октомври. Обяснението е просто – общината не е имала приходи от продажби, а по закон възнагражденията на съветниците се формират от собствените приходи на общината.

Съветниците от действащият Общински съвет пък са получили възнаграждения за ноември и декември миналата година. През тази още са взели нито лев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини