От х:

Днес в x:

Читатели: Махалата ни обгазява в жегите

Сн.1-обгазяване

Читателски сигнал до Haskovo.net илюстрира пълното пренебрежение което ромите от квартал Република изпитват към закона. В случая този, който санкционира подпалвачите, особено тези които палят огън в пожароопасния сезон. Днес в Махалата избухна пожар в нерегламентирано сметище, а според огнеборците, там си гори „обичайно“. Секунди след потушаването на огъня, жител на квартала демонстративно изхвърли отпадъци в още тлеещите боклуци и на практика подхрани огъня. Кой ще накаже подпалвача, пита читателката ни с ник „Колева“ която прилага и снимки. Оттам е видна хронологията на пожара, отразен и в Haskovo.net. А именно огън, потушаването му от пожарна, и човекът с количката който по думите на „Колева“ се появява и преди възникването на пламъците.

По рано през седмицата Националния институт за метеорология и хидрология към БАН обяви за Хасково код „червено“ за висока опасност от пожари в горещото време. Изрично се забраняваше паленето на открит огън и извършване на огневи работи в близост до горски територии и изхвърлянето на горими отпадъци.

Глобата е минимум 2 000 лв. Глобите в Махалата обаче са несъбираеми, признават всички контролни органи. И явно, нарушителите от там са ненаказуеми.

Ето и оригиналното съобщение до редакционната ни поща с автентичните снимки на нашата читателка.

---- Original Message ----- From: <noreplay@haskovo.net>

To: <photo@haskovo.net>

Sent: Friday, July 06, 2012 4:14 PM

Subject: изпратена е новина от сайта

> Име: Колева

> Град: Хасково

> Тема: Обгазени в жегата

> Съдържание:

> Привет на целия екип  на Хасково нет!

> Живея на бул\&quot;Васил Левски\&quot;, където ако нямаме циганска музика на MAX,  имаме горящо дере (зад гаражите на АКАЦИЯ). Днес около 14 часа, в най- голямата жега, бяхме принудени да затворим всички прозорци, не само заради задушливия дим, но и заради саждите, който летяха на парцали! В 14.40 сигнализирах Контрола на обществен ред към Общината . До 5 минути колата им беше на мястото на пожара, но човекът който (вероятно) е запалил дерето и през цялото време носеше още боклуци за горене, се скри. Дойде пожарната (едва се вижда на една от снимките зад пушека) и загаси пожара. Няколко минути след като колата на Общината и противопожарния автомобил се оттеглиха,  мъжът с ръчната количка продължи да хвърля боклуците си.

> И така, най-накрая аз питам КОЙ ще накаже подпалвача... още повече , че снощи четох за обявен червен код за опасност от пожари в хасковска община?! И как така си позволява да пали огън на открито в жегата!

> Надявам се, че не съм ви отегчила :)

> Спорен ден от мен и само хубави новини!

Г.Христов

Обгазяване-2 смътно се вижда пристигащата пожарна
сн.3-пожарът вече е изгасен, но хвърлянето на отпадъци в огнището продължава
сн. 4-следващ курс
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини