От х:

Днес в x:

Димитровградчанин върна Хасково във футбола

"Хасково 2" от миналата година. Тогава белите се препънаха в ямболското село Роза, пред погледа на треньора Митко Ламбов/червения в дъното/

След тригодишно прекъсване, ФК "Хасково" се върна в първенството на В група. Това стана след спечеления вчера бараж срещу "Евроколеж" ПД с 2:1. Мачът се игра в с. Брестник. Хасковлии трябваше да треперят до последните минути, защото пловдивчани ги подложиха на истинска канонада, но защитата и вратарят се справиха.

Основна заслуга за историческия успех има ветерана Митко Трендафилов.  43-годишният димитровградчанин бе звездата в големия "Нефтохимик" на Херо от 90-те години. "Нафтата" така газеше Левски и ЦСКА, че грандовете губеха още като видят табелата за Бургас, че и в родна София. Трендафилов премина и през ЦСКА и Локомотив ПД, като окачи бутонките преди години. Дори и на 43 обаче доказа, че може повече от сегашните лигльовци. Пардон, футболисти. Именно ветеранът даде головите пасове за попаденията на друг ветеран Делчо Стоилов в 34-тата минута и младокът Христо Запрянов в 69-тата. С което резултатът стана 2:0. 5 минути преди края, Евроколеж върна 1 гол и започна голямото треперене. На двата предишни баража, хасковлии завършваха наравно в редовното време и губеха с дузпи. Този път не се стигна до такъв сценарий.

За последно Хасково игра във В група през 2009-та година. В края на същата година отборът се разпадна, след като всички се отказаха да го финансират. Футбол остана само в така наречения "Хасково 2" с президент и треньор Митко Ламбов и футболисти като общинският съветник Красен Ангелов. Тимът риташе в селските групи. Постепенно нещата си дойдоха на мястото-Ламбов се оттегли от треньорството и го предостави в ръцете на Димчо Марков. Именно под ръководството на някога железният либеро, Хасково се върна там където му е мястото.

Г.Христов

Митко Трендафилов се върна към професионалния футбол миналата година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини