От х:

Днес в x:

Българският Индиана Джоунс раздухва история и митове в Хасково

Бъдещето на региона или как да превърнем историята в бизнес.

Двудневен българо-турски форум през уикенда разгледжа общото културно-историческо наследство на двете страни. Почетен гост е проф. д-р Николай Овчаров.

Участниците подготвят съвместна кампания за популяризиране на туристическите атракции и съвместното културно-историческо наследство.  Младите хора от България и Турция да бъдат отворени за интеркултурен диалог и обмяна на информация е друга цел на организаторите. Ще бъдат споделени добрите практики.

Почетен гост на форума е и Старши научен сътрудник, доктор по история Георги Граматиков, с 39 години стаж в РИМ – Хасково, 23 от които -  като Директор на музея. В събота от 12:20 ч. той  представя „Тайните на историята” - Ролята на Регионалните исторически музеи за съхранението на артефактите от миналото и Съживяване на културните паметници за целите на туризма в  България и Турция.

В неделя в пленарната зала на НТС, малко след 12 ч. проф. д-р Николай Овчаров ще говори за най-интересното за Трансграничния регион България-Турция. История, догадки, митове и легенди - през погледа на археолога. По-късно той ще отговаря на въпроси на участниците. 

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини