От х:

Днес в x:

След ремонт: „Лидл“ отвори врати, наводни се пак

Така изглеждат харманлийските магазини по време на всеки по-обилен дъжд

Харманлийският „Лидл“ днес днес официално отвори врати след мащабен ремонт предизвикан от наводнението на 6-ти февруари. Тогава магазинът бе тотално залят и бяха нанесени щети за хиляди левове. Куриозът е, че днес магазинът пак претърпя потоп. Наводнени са сервизните помещения и складове. Причината бе в излелият се дъжд през последните дни. 

Магазинът е изграден в най-ниската част на Харманли, на същото ниво с река Олу дере, която на 6-ти заля половината град. Точно до „Лидъл“ потъна изцяло и колата на Haskovo.net тръгнала да отразява...наводненията. Както се казва, плувахме в събитията. 

Лошият късмет за хипермакета обаче може би тепърва предстои. По предупреждение на министерството на околната среда и водите, голямата вълна за региона се очаква в края на седмицата. Предвижданията са за значително повишаване на нивото на р. Марица и съответно на целия водосбор в региона. Дори и без намесата на Марица, перспективите са....мокри. По време на всеки обилен дъжд в Харманли се наблюдава една и съща картинка-подпочвените води вдигат нивото си, влизат в канализацията и отводнителните шахти почват да бълват вода, вместо да я поемат. Тези пък които могат да поемат, обикновено се оказват затлачени от мръсотия. Гледката на езерото в което се превръща паркингът на „Лидъл“ при всеки дъжд е една и съща през последните две години.

Г.Христов

Така изглеждаше Лидл на 6-ти февруари/магазинът е вляво/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини