От х:

Днес в x:

Общински съветници искат парковете на Хасково?

Петя Бостанджиева разглежда плика с документи на поредния участник

Битката за парковете на Хасково за почна днес с отварянето на пликовете с документи на кандидатите за наематели. Това е вторият опит да се отдадат под наем зелените площи на града. Първият открит търг се провали, защото от общинската администрация заявиха, че са правени опити за тайно договаряне между някои кандидати. По-късно процедурата бе променена и се реши търгът да е таен – с оферта в плик.

Публичната част от заседанието на комисията обаче се ограничи с отварянето на пликовете и проверка дали те съдържат всички необходими документи. Запечатаните пликове с цените си останаха запечатани, те ще се отварят в отсъствие на журналисти и участници, любезно обясниха от комисията. Също тайно ще се оценяват и идейните проекти и инвестиционните програми на кандидатите.

В комисията участваха Петя Бостанджиева, шеф на правния отдел на общината, заместник кметът Златимир Желев, шефката на „Общинска собственост“ Нуршен Малкоч, главният архитект Кремена Цонева.

Обявени за отдаване под наем бяха 11 парка в града, чиито договори за наем са изтекли или изтичат. Днес участваха кандидати за осем от тях. Три парка, поне засега, остават без стопани. Това са градинките до Лебеда, „Илинден“ и „Ликуша“.

За три от парковете бяха подали оферти по двама участници. Двама са мераклиите за сквер „Мерсито“ - досегашният наемател Хачик Тютюнджиян, негов съперник е ЕТ „Дейзи Офилова“. Като упълномощен представител на последната фирма се яви Златка Георгиева. И двамата участници бяха допуснати до търга.

Парк „Добруджа“ също има двама претенденти за наематели. Също оспорван е и паркът в кв. „Овчарски“. Там обаче комисията отстрани единият от кандидатите – фирма „Елит Стар 666“. Така сам на пистата остава да се надбягва другият участник - „Парадайс“ ООД, който е и досегашен наемател.

За останалите 5 парка имаше само по един участник. За този в „Хисаря“ кандидатства фирма „Зарс“ ООД, за „Бяло море“ - СД „СПТ Тодорови и сие“, за „Брезите“ - „Миг“ ООД, за парка в квартал Болярово – ЕТ „Дани“, за градинката до „Иван Рилски“ - „Куатро консулт“ ООД.

„Работата е нагласена. Защо не отвориха пред нас пликовете с ценовите оферти? Пак всичко ще става на тъмно. Защото чрез подставени лица всъщност участват общински съветници“, коментираха участници в процедурата.

Haskovo.net направи бърза проверка за една от фирмите – кандидатка за парка в кв.- „Хисаря“, която го стопанисва и сега. От името на фирмата днес пред комисията се яви упълномощен представител – Младен Кисимов.

Справка в регистрите показва, че „Зарс“ ООД, е регистрирана през 2007 година, управител и собственик е Звездалина Емилова Манджукова, а адресът на управление – гр. Хасково, ул. Чучулига“ 29.

На същия адрес е регистриран и председателят на кметската група общински съветници Албен Манджуков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини