От х:

Днес в x:

От ученици до пенсионери играят тенис в зала „Спартак”

От ученици до пенсионери взеха участие в днешния ден на отворените врати в спортната зала „Спартак” в Хасково. 64-годишният бивш работник в „Химмаш” и Бирената фабрика Христо Христов бе най-възрастният тенисист, взел в ръка хилката, за да възкреси спомените си от ученическите години. „Учил съм в Момчилград, там се запалих по тениса на маса”, обясни пенсионерът. Той умело въртеше хилката и затрудни максимално по-младия си противник.

Двайсетина души се записаха за днешния, 5-ти поред кръг от програмата на спортното министерство „Никога не е късно за ново начало”. Проектът е на стойност 3 423 257 лв. и се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд. За два месеца от старта му през залите в страната са минали над 1000 души, обясни спортният експерт на областта Силвия Тенчева.

Проектът предвижда в големите градове да се организират дни на отворените врати, за да могат повече хора, от младежи до пенсионери, да спортуват безплатно.

За тениса на маса като спорт предстои ново възраждане в Хасково. В одобрените вчера от ОбС условия за отдаване на 10 големи парка в Хасково под наем, е предвидено в тях да се монтират маси за тенис. Идеята бе посрещната със задоволство от Силвия Тенчева, която е представител на спортното министерство в региона. Тя привества и гласуваното вчера увеличаването на субсидията за спортните клубове в община Хасково от 60 000 на 100 000 лева. Но допълни, че въпреки увеличението тази сума е крайно недостатъчна. Като пример Тенчева посочи община Кърджали, където за спорт в бюджета си са гласували 400 000 лева.

Тодор Кръшков

64-годишният Христо Христов бе най-възрастният участник

Спортният експерт на областта Силвия Тенчева също грабна хилката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини