От х:

Днес в x:

Двама се омелиха на кръстовище, и двамата виновни

След удара, колите се преместили на собствен ход върху тротоара

Двама хасковлии успешно разбиха предниците на автомобилите си след като се забиха един в друг на кръстовището на ул. Стефан Стамболов и бул. Васил Левски. И двамата пледираха, че са невинни, КАТ обаче ги обяви и двамата за виновни и солидарно им състави актове. Кръстовището под АГО пък бе поредното, обявено за опасно за шофьорите.

Инцидентът, който се разигра в 15.15 часа, започва след като Тунай Али тръгва откъм АГО, на зелен светофар, да пресича кръстовището.  В същото време се появява черния Сеат на 20 годишния Никола Паунов, който вече пресича кръстовището откъм Цигарената. Двете коли се удрят и спират на средата на кръстовището. Относително ниската скорост е предотвратила наранявания за шофьорите и е ограничила щетите до разбити брони, фарове и предни капаци.

За 23 годишния Тунай, виновен е Никола. „Няма как на нас да е зелено и на него“ разсъждаваше той. От другата кола пък обясниха, че и те навлезли на кръстовището на зелено ако и то да се е сменило след секунда. Полицаите не повярваха на обясненията им, но глобиха и Тунай защото според член 50 а от Закона за движението по пътищата е „Забранено навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще принуди водача да спре или да възпрепятства напречното движение“

Следователно по-наглите са с предимство дори и да имаш право, изкоментира очевидец, който явно симпатизираше на Тунай. А по повод мястото, заключението му бе, че Хасково бъка от опасни шофьори, а не от опасни кръстовища.

Г.Христов

По пострадал беше фолксвагенът
Тунай бе убеден в невинността си
Като Никола Паунов
Той пътуваше с баща си, който впосследствие усилено го охраняваше от репортерите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини