От х:

Днес в x:

Топла Коледа за жените от дома в Пъстрогор

Домът в Пъстрогор ще посрещне една топла Коледа

70 жени в неравностойно положение от Дома за възрастни хора с психични разстройства в село Пъстрогор 160 броя алуминиеви глидери от хасковският холдинг Ерато. Дарението е направено на 5-ти декември по повод коледните и новогодишни празници. Целта е да се свърже една от сградите на дома, която в момента се отоплява само от електрически радиатори, с локалната инсталация на другата сграда, отоплявана с котел на течно гориво.С тази цел са предоставени безвъзмездно необходимия брой италиански ляти алуминиеви глидери модел Lej Line, съобразени спрямо топлинната консумация на всяка стая.

В това помещение има само лежащо болни и необходимостта от постоянна температура, натоварваше до краен предел изтънелия бюджет на социалното заведение.

От 22 години, фирмата предоставя помощ на деца с увреждания или без родители из хасковска област. Този път са решили да помогнат на пъстрогорският дом, който при все че е един от много малкото подобни в България, се радва на слабо или почти никакво внимание от страна на обществото и институциите.

Уникалното е, че нуждаещите се от помощ хора, сами предлагат помощ. Всяка година жените от Дома организират изложба-базар с благотворителна цел, на която изработените от тях предмети биват продавани, а събраните средства се даряват като стипендия за студенти в неравностойно положение.

Необходимите глидери

Ръчно изработени предмети, които се изработват за студенти в неравностойно положение
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини