От х:

Днес в x:

Черният Великден в съда днес, разпитват 30 свидетели

23-годишният Данаил Георгиев

Делото за жестоката катастрофа навръх Великден в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи, започва днес в окръжния съд в Хасково. Подсъдими са двамата братовчеди – Данаил Георгиев и Живко Желев. Обвинението срещу Данаил е, че е управлявал в пияно състояние автомобила, с който е причинена смъртта на младежите. Братовчед му Живко пък ще отговаря пред закона, защото е предоставил колата на пияния Данаил.

Двамата не се признават за виновни. Данаил твърди пред разследващите, че не помни нищо от инцидента.

За днес са призовани 30 свидетели, предимно близки и роднини на жертвите. За следващите дни на процеса – четвъртък и петък, се очакват още 48 - очевидци на катастрофата, експерти, съседи. Документите по делото са събрани в пет тома.

Разследването на жестоката катастрофа отне почти половин година, което предизвика недоволство и протести от страна на близките на загиналите. Те създадоха инициативен комитет за промени в Наказателния кодекс, според които пияните и дрогираните шофьори, причинили смърт на пътя, да бъдат съдени за умишлено убийство. Подписката вече е в правната комисия на парламента и се обсъжда.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини