От х:

Днес в x:

Крастави песове налазиха центъра. Преглед на регионалния печат

"Крастави песове налазиха и центъра" съобщава в челно заглавие "Новинар юг". Бездомни кучета, сред които и болни от краста се появиха вчера пред кметството, констатирали репортерите на вестника. Помиярите кротко си обикаляли в района без да се закачат с хората, но майки здраво държали децата за ръчичка и отдалеч заобикаляли четириногите. Общинската Екопрогрес не хваща кучетата, тъй като влизането в сила на новия закон за защита на животните изисква бездомните песове да бъдат въдворявани в приюти. Такъв община Хасково няма, поради "липса на финансиране и подходящи европейски програми". В съседен Димитровград обаче са намерили финансиране по европейски програми и строят приют за 1 млн лева.

Единственият опит да се намери решение на проблема бе през юли когато в Обс бе внесена докладна за публично частно партньорство за изграждане на приют в местността Идимирли, по пътя за село Узунджово. Общината трябваше да предостави сграда, а председателят ан харманлийското сдружение "Моят свят" Георги Якалиев за изгради целия приют съгласно европейските стандарти и изисквания. За сериозността на това намерение може да се съди от отговора на въпроса към Якалиев от къде ще дойдат парите, които ако се съди по Димитровград, никак не са малко. "Нямаше да изграждам приюта сам, щяха да ми помогнат приятели от Хасково" отвърнал Якалиев.

Има и такива добри приятели дето дават по много пари. Не много отдавна, със заеми от приятели, харманлийски бизнесмен си купи Бентли.

"Посякоха 20 в Горското". 20 души бяха уволнени от горско стопанство заради свиване на щатовете, след като частните и общински гори излязоха от техния фонд. Преди година Горското стопанисваше 90 хиляди хектара гори, сега надзирава само 30 хиляди. За останалото се грижат общините и частниците. Така, щатът на Горското само за година се сви от 110 души на 51. Повече съкращения нямало да има.

"Винетките за 2012-та година-на старите цени". Дянков ни докара до там, че всяко НЕповишаване на цените го приемаме за добра новина.

"Екстрадират хасковлия за евро менте". Юсеин Юсеин разпросгтранявал фалшиви евро в Германия. Някак си успял да се измъкне от закона там и се върнал в България. Немците обаче си го изискали, а вчера хасковския съд позволи екстрадицията му.

"30 свидетели пред съда днес за Черния великден". Стартира делото за убийството на 6-ма младежи от пиян водач. Освен водача, Данаил Георгиев, подсъдим е братовчед му Живко Желев, който е собственик на колата и дал ключовете на Данаил. В рамките на три дни ще бъдат разпитани 78 свидетели.

"Казармен зид затвори тротоар" Става дума за оградата на бившето военон поделение на улица Ком. Haskovo.net сигнализира за проблема още преди месец.Стената е готова да падне и затрупа минувачите.  Новинар са констатирали, че жълтата лента затваряща тротоара още стои, а хората масово минават по пътя. Със скоростта, с която се движат шофьорите е въпрос на време някой да бъде отнесен. Ако се върви по тротоара пък може зидът да падне отгоре ти. Преди години, сриналата се стена на същото място погуби момиче, припомня вестникът.

"5-ма от Хасково с шанс за българския топ 10" Става дума за спортния топ 10. Основни фаворити са Григор Димитров и новата еврошампионка по Бадминтон Стефани Стоева. Известен шанс има и втората българска тенис ракета при жените Диа Евтимова.

"Нефизе с торбичките под пълно запрещение" пише "Хасковска Марица". Съдът постанови хасковската бездомница да бъде поставена под запрещение, а попечителството над нея да поеме сина и. Той трябва да изкара ТЕЛК решение на базата, на което жената да бъде настанена в специализирано заведение. Нефизе страда от параноидна шизофрения. Спи по автобусни спирки и на пътя и оцелява по чудо през зимата.

"АДФИ проверява Любимец заради строителство без проекти" Пълна финансова ревизия на закъсалата община, това иска новия общински съвет н Любимец. Новата власт там констатирала безразборно строителство вкл. и без проекти и колосални дългове за мащабите на града, от порядъка на 2.6 млн лева.

"ПГЛП Райна Княгиня с благотворителна акцеия в Старческия дом". Деца от училището отидоха да направят прически на възрастните хора в Дома.

"Ексмитничар стана шеф на ВиК Симеоновград." Бившия директор на митническото бюро в Хасково Любомир Гевезов стана воден шеф в Симеоновград. Той заменя досегашният началник Борислав Шишманов, която сам напуснал поста, като видял че не може да се справи с проблемите.

"Пречиствателната в надпревара за сграда на годината" Два обекта открити тази година кандидатстват за приза "сграда на годината" в България. Все още неработещата пречиствателна станция е единият обект, другият е вдигнатата с дарения камбанария.

Обширен репортаж на стр 4-та за Симеоновград и вчерашният му 130 годишен юбилей.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини