От х:

Днес в x:

Юсуф шеф на тролеите за 6 месеца, до конкурс

Предложеният за управител на „Тролейбусен транспорт“ Гюнай Юсуф ще бъде шеф само 6 месеца, до провеждане на конкурс за длъжността, реши на своето заседание днес общинският съвет в Хасково. Първоначалният вариант, предложен от кмета Георги Иванов предвиждаше Юсуф да бъде назначен на поста за 3 години.

Иван Панайотов от ГЕРБ обаче предложи да не се назначават просто хора за шефове, а да се проведе конкурс, още повече, че предложеният за управител на „Тролейбусен транспорт“ Юсуф е работил като инспектор в агенцията по рибарство и компетентността му на новия пост е под въпрос. Затова от ГЕРБ предложиха той да поеме общинската фирма само за два месеца, докато се проведе конкурс. Герберите не възразиха срещу освобождаването на стария управител Любомир Михов, който е подал молба за напускане.

Кметът Иванов се съгласи с поправката, но поиска вместо 2-месечния срок за назначаване на новия управител, той да бъде удължен до половин година.

Още една началническа смяна гласуваха днес съветниците. Те назначиха за ликвидатор на Стоматологията д-р Кирилка Чолакова на мястото на стария – д-р Ангел Николов.

На днешното заседание ОбС одобри и състава на постоянните комисии. Те остават десет на брой, като 9 от тях ще са 5-членни, а десетата – за конфликта на интереси, ще има 7 членове, по един от всяка политическа сила.

Консолидираното около „Коалиция за Хасково“ мнозинство отхвърли последователно предложените от БСП и ГЕРБ промени – някои от комисиите да се увеличат до 7 души, както и смяна на председатели, според резултатите от изборите.

Иван Станчев от БСП пък прочете цяла лекция в типичния стил на столетницата, в която заклейми „грубото посегателство върху правото на всеки общински съветник да членува в комисии“ и предложи себе си и Божидар Драганов за член в някои от тях.

Тодор Кръшков

Гюнай Юсуф ще бъде шеф на тролеите за 6 месеца
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини