От х:

Днес в x:

Ромка вика МВР да я отърве от кредитори

Йорданка Костова подала сигнал на 112

26-годишна димитровградчанка от кв. Черноконево е подала фалшив сигнал до тел 112, че е преследвана от лица които искат да я убият. Сигналът е приет на спешният номер в 17 часа вчера и към мястото веднага е заминала полицейска група, която установява, че сигналът е фалшив.

Историята била повече от любопитна. 26- годишната била от семейство на калайджии, което дължало пари на други роми. Вчера жената тръгнала на гости при етърва си, но била забелязана от кредиторите. Последвал разгорещен спор, който бил приет насериозно от длъжниците и те звъннали панически на 112. Намесата на полицията може би предотвратила сериозно меле.

На практика обаче това е злоупотреба с функцията на полицията, която била използвана като „коз“ при разрешаване на частен спор.

Затова на жената бил съставен акт по чл.28 ал.1 от Закона за националната система за спешни повиквания на тел.112. Административните санкции са глоби от 200 до 1000 лв. при първо нарушение.

За последните 2 дни в РУП-Димитровград са получени няколко фалшиви сигнала за инциденти, което усложнява работата на полицейските служители. Авторите на  злонамерените обаждания ще бъдат установявани и санкционирани, заканват се от полицията.

Г.Христов

Семейството калайджии потърсило от полицията спасение от кредитори
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини