От х:

Днес в x:

Областта в пламъци: Двама обгоряха, 1000 дка гора и 4 сгради на пепел

40 пожара избухнаха в областта само за почивните дни, съобщават от областната служба пожарна и аварийна безопасност. В цели 9 пожара са нанесени значителни материални щети. Пострадали са двама души-мъже на 55 и 62 години.

Грандиозен пожар в гора изпепели 1000 дка от държавният и общински горски фонд край село Динево в събота. 5 автомобила на хасковската и димитровградската служби гасиха пламъците. На помощ дойде и техника от Държавното агенция по горите стопанство, впоследствие на помощ се притече армията. Военните изпратиха 2 автомобила. След часове и близо 30 тона използвана вода, пожарът бе локализиран. Унищожена е 1000 дка широколиства гора, но са спасени 8 броя сгради в съседство на масива. Причините за огнената геена са неустановени.

Пак по неустановена причина изгоря вила във вилна зона Харманли. Намесата на местните огнеборци е спасила 3 вили в съседство. Небрежност при боравене с открит огън унищожи стопанска постройка на бряговец.

94 кв метра сгради, покъщнина половин тон зърно и 10 кубика дърва изгоряха в град Любимец. В пожара е пострадал собственика Г.Т.С на 62 години. Той извършвал заваръчни работи от които тръгнал огънят. Пострадал е докато се опитал да гаси. 55 годишен мъж от село Доситеево също е обгорял по време на пожар в своя сеновал. Пожарът бил предизвикан от небрежно боравене с открит огън. По неустановена причина изгоря заведение на Димитровградският неделен пазар, за което haskovo.net в информира вчера. Спасени са били 10 павилиона в съседство. Полицията разследва пък пожар в маслодобивната фабрика в Харманли „Голд Ойл“. В него са изгорели 10 тона зърно и охладител в сушилнята за слънчоглед. Именно от там тръгнал пожара.

Най сериозни материални щети са нанесени в пожар в помощно стопанство „Сакар Винеярдс“ край с. Белица Община любимец. Въпреки участието на 4 пожарни автомобила и използвана 61 тона вода са унищожени 32 000 дървени лозарски колове, 1 бр. лекотоварен автомобил, 300 кв. м. захранващ кабел, 200 топа маркучи за капково напояване, 100 бр. пластмасови тръби за капково напояване, ел. табло и 2 бр. гуми за товарно ремарке. На косъм са се разминали две сгради и 12 броя лекотоварни автомобили. Причината за пожара е късо съединение.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини