От х:

Днес в x:

Хасковският селски сокак „Охрид“ година по-късно: без промяна

5 юли 2010 година, градската улица "Охрид"

Хасковската улица „Охрид“ е почти невъзможна за преминаване с автомобил. На тази дата – 5 юли миналата година Haskovo.net описа неволите на живеещите там. Предният ден бе валял проливен дъжд и пороят бе превърнал асфалта в разорана нива.

Година по-късно положението е почти същото (вижте снимките).

75-годишната Сийка Янкова от 50 години живее тук и вече е загубила надежда, че някога ще я види като нормална градска улица. „Тротоарът отсреща е обрасъл в бурени и храсталаци от години. Въдят се змии и гущери“, оплаква се възрастната жена.

Отсечката между пресечките „Тодорка Паунова“ и „Зайчар“ е обаче е позакърпена. „Не е направено от общината. Съседът правеше ремонт миналото лято. Човекът поръча цял камион бетон за улицата и тротоара. Той ги позакърпи“, обяснява Магдалена Василева от „Охрид“12.

Другата част от улицата – между пресечките „Зайчар“ и „Тракия“ пък изобщо не е пипвана и изпод асфалта се вижда паваж – старата настилка на стръмната улица. Днес оттам предпазливо, на първа предавка, успя да премине мерцедес с чужда регистрация. Шофьорът не пожела да коментира, само посочи изразително с поглед към дупките под колата.

Тодор Кръшков

5 юли 2011 година, улица "Охрид"
Така се преминава през "Охрид"
Понякога дупките могат да се заобиколят, понякога това е невъзможно
Тротоарът и част от платното са закърпени с бетон. За целта съсед поръчал цял камион
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини