От х:

Днес в x:

За хасковската полиция: Чифт пищови от Цветанов, 9 заплати от Петров

Най-добрите от полицията получават награди

По случай празника на полицията 5-ти юли, хасковската областна дирекция на МВР награди своите отличили се служители през първото полугодие на 2011-та. Част от наградите бяха разпоредени лично от вътрешният министър Цветан Цветанов. За проявена инициативност и високи професионални резултати, с огнестрелно оръжие “Глок 19”, кал.9/19 с боеприпаси от Министъра на вътрешните работи”е удостоен  временно-изпълняващия длъжността зам.-директор ОДМВР-Хасково Недан Хаджиев. Наградата е за задържана престъпна група през месец април в момент на продажба на хероин. Също с пистолет „Глок 19“ от министъра, е награден и началник група Владимир Марешов към сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, във връзка с разбит канал на контрабандни цигари.

За изпълнение на важна професионална задача директора на ОДМВР-Хасково Петьо Петров награждава с минимална работна заплата трима служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Хасково :

началник сектор Петър Динков,

началник група Георги Георгиев,

началник група Владимир Марешов.

Също минимални работни заплати получават и още 6 служители на Районото в Хасково. Паричните награди са за разкриването на извършителя на зверското убийство в хасковското село Корен в края на април. Призирани са:

началник група Вълчо Парасков

началник група Петър Димитров

разузнавач Георги Георгиев

разузнавач Венко Митев

мл.разузнавач Стойчо Стойчев

мл.разузнавач Светлин Суранджийски

Почетно отличие на МВР получава и съдебния лекар д-р Христо Еленски. Той е удостоен за „Висок професионализъм, дългогодишно оказвано съдействие по противодействие на престъпността в района“ с медал „За доблест и заслуга” – III степен.

Днес се навършват 132 години от създаването на родната полиция. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи и за първи председател на Министерски съвет. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство

Г.Христов

Замшефът на ОД на МВР Недан Хаджиев получи награда от министър Цветанов
На комисар Петров/в средата/ му тръгна да раздава награди този месец
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини