От х:

Днес в x:

14-а жертва на пътя. В жегите 4 села на водоноски. Преглед на регионалния печат

14-а жертва на пътя, пише над главата в „Новинар юг”. Вчерашната тежка катастрофа на автомагистрала „Марица” е отбелязана със снимка и текст. При инцидента загина туркиня, за която се предполага, че е бременна, пише изданието.

Инфекциозното с две ВИП стаи, водещо заглавие на първа страница. Вчера бе резната лентата на ремонтираното отделение. Престоят във ВИП стаите струва 30 лева на вечер, а самото отделение вече разполага с 35 легла в 14 стаи.

МВР награди д-р Еленски, друг акцент от 1-ва. Съдебният лекар на Хасково получи почетно отличие „За доблест и заслуга” за празника на МВР.

3 млн. в областта по проекти с Турция, водещо заглавие на 2-ра. Парите идват по програма „Трансгранично сътрудничество”. Сред по-големите проекти са на Свиленград и Стамболово. В Хасково ще влязат 583 000 евро по 9 проекта.

Айдън и Мустафа жалят 32 г. по делото „локум”, акцент от 3-та. Двамата получиха присъди в Хасково за трафик на дрога за над 4 млн. лева, обжалват в Апелативния съд в Половдив.

Като новобранец в БОП Недан Хаджиев задържа братя бомбаджии, заглавие на интервю със замшефа на ОДП Хасково. Поводът е 5 юли, празникът на МВР.

Нищо интересно на спортната страница.

Тишо шашна ВВС със змийски секс, акцент от 12-а. Фоторепертерът на „Новинар юг” и „Булфото” Тихомир Петков участва със своя снимка в българското издание на реномираното списание „Знание” на ВВС.

В жегите 4 села на водоноски, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница, а селата са Брягово, Александрово, Поляново и Константиново. Водата им не ставала за пиене, а в Брягово дори двете селски чешми били забранени за ползане заради влошени показатели на водата.

Земеделци от Любимец: Край! Фалираме, гръцкото производство ни съсипа, драматично заглавие от първа страница. Евтини дини от южната ни съседка наводнявали борсите, а българската стока залежавала. Това се повтаря всяка година.

Електромер навърта ток без включени уреди, заглавие от 2-ра. Милка Кънчева от ул. „Братя Миладинови” установила, че електромерът й развива бясна скорост при включен един единствен уред в жилището – хладилник. Изключила и него, но измервателният уред продължил да си се върти.

С една заповед възстановяват и уволнявават в Земеделието, водещо на 3-та. Става дума за Юмер Мерт, който бе уволнен през 2009-а, но съдът го върна на работа. Оказва се, че общо 6 дела са заведени от уволнени служители на Земеделието в Хасково.

Подобен е случаят и с инспектората по образование, пише в коментар изданието.

Прави впечатление обаче, че от неправомерно уволнение се жалват предимно чиновници, и то предимно началници. Когато уволнят работника бай Иван, той си взема шапката, тегли по една на всички отгоре и си хваща пътя. Чиновниците обаче не. Те си търсят правата до последно, че и след това. Има нещо сбъркано в цялата работа. Що се отнася до Земеделието в Хасково, то си беше превърнато в хранилка за хората на ДПС и това едва ли е тайна за някого в града и областта.

2 убийства и 86 тежки катастрофи в региона до юли, заглавие на 4 страница. Материалът е посветен на днешния професионален празник на служителите в МВР.

65 кръстосаха въдици за купа „Нов живот”, водещо заглавие на 8 страница. Хасковлийката Антонина Райкова спечели сребърен медал на рибарски турнир на яз. „Кърджали”, организиран от вестник „Нов живот”.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини