От х:

Днес в x:

Керанов - прокурор, Орфей минава на газ. Преглед на регионалния печат

 „Керанов и Жеков в прокуратурата” водещо заглавие в "Новинар Юг”. Обвинителите в окръжна прокуратура в момента са 8, трябвало да бъдат 10. За обявените конкурси вече има двама, макар и неофициални кандидати-замкмета Кирил Керанов и бившия шеф на комисията "Кушлев" Иван Жеков. Според хора от съда, Жеков бил сигурен. Керанов засега отхвърля твърденията. Кандидатурите предизвикаха отрицателни реакции в съда. Без нито ден стаж, евентуалните нови окръжни прокурори ще отменят актове на районни прокурори с по 20 години стаж.

„Орфей на газ до декември” обещава челото на „Новинар юг”. Днес е първата копка от дейностите по полагане на тръбите. За 5 години, областният град минава на синьото гориво, като първи ще е кв. Орфей. Цената за битовите абонати за включване в мрежата ще е общо около 2000 лв. Солено, но предвид цената на газа и отново галопиращия напред ток, разходът се избива.

Хасково най-накрая се закачи за синьото гориво, след като го изпревариха и Димитровград и Свиленград. Така и никой не даде смислено обяснение защо отдавна подмятания проект за газификация на областния град се забатачи с години. А единственото обяснение защо точно сега се започва с газификацията в Хасково, е просто-избори!

„Областната стопира търг, върнаха банята в Баните” Губернаторът стопира търг за отдаване под наем  на банята с минерална вода в община Минерални Бани. Причината-смяна на собствеността, от държавна в общинска. На четиримата кандидати да ползват минералния извор, ще им бъдат върнати парите за депозит, за участие в търга.

„Фелдшерите слагат черни ленти от петък”. От тогава започва техният безсрочен национален протест. Някъде ще има седящи стачки, в Хасково само с черни лентички. Фелдшерите недоволстват защо ги приравняват с медсестрите и акушерките. В действителност работата им е много по-сложна и отговорна.

„Джанка върза плод на училищно игрище” чело на „Хасковска Марица”. Занимареното спортно игрище на бившата руска гимназия, сега ОУ „Любен Каравелов” е покарало с дръвчета храсти и треволяци. Навремето тази площадка, покрита с тартан, е била сред най-модерните в страната. Сега обаче от нея не се интересува никой, включително и собственикът и-училището. Любопитното е , че директорът Сашка Бакшишева не можала да обясни дали площадката е на училището или не. Игрището обаче се рекламира в официалната интернет страница на "Любен Каравелов".

„Още два месеца разследват трагедията в Симеоновград”. С още толкова е удължен срокът за разследване на черния Великден, след като нито една от десетината експертизи не е готова. Поради тази причина, още няма повдигнато обвинение срещу шофьора Данаил Георгиев, който в пияно състояние прегази 6-ма младежи.

Ако нашата прокуратура разследваше Големия взрив, сигурно още нямаше да е стигнала до заключението че Вселената се е родила.

„Съдии и прокурори трупат влогове от заплати”. Магистратите доста добре пестят от заплати, констатира „Марица” докато анализира декларациите подадени до сметната палата, от политици, кметове и съдии. Темата на броя е развита на цялата четвърта страница. Така например, заместничката на Росен Русев, Анна Петкова е придобила два имота в Хасково-къща и гараж на обща стойност 150 хил лева. Парите идват от заеми +заплати+дарение+ наследвство в чужбина. Съдия Жулиета Серафимова пък има 7 банкови влога със спестени 70 хиляди лева. Това са „спестявания от минали години”. Сред останалите справки се акцентира върху тази на замкмет на община Хасково Недялка Станева, която е спестила от заплати 35 хил лева. Както вече писахме-кметът Иванов е земеделец и животновъд, като от това е спечелил 25 хиляди лева, а шампион сред кметовете е този на Димитровград Стефан Димитров с над половин милион на влогове.

„Токът за фирмите поскъпва, те се надяват на газа” водещо на стр.2ра. Скокът на електроенергията от 1-ви юли ще натовари още повече фирмите и те разчитат на започващата газификация. Договореното с ДКЕВР увеличение на тока в южна България е 2 % и няма да се отрази на битовите абонати, успокояват от ЕВН.

Това бе по интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини