От х:

Днес в x:

ИАРА: Максимум 3 кила риба или глоба

Ако хванете такава риба, трябва незабавно да спрете с риболова

Няма заловени бракониери през изминалият месец, нито има извадени големи дължини хрилни мрежи, отчитат от риболовната инспекция ИАРА. Актове за юни все пак има, но в монзинството си те са на любители рибари, които не спазват закона.

От ИАРА напомнят, че максималният разрешен улов на излет е 3 кг /три килограма/ риба. В случай че рибарят има слука и закове по-голям рибок, то той незабавно трябва да преустанови улова. Иначе подлежи на санкция, цитира закона шефът на местната инспекция д-р Милчо Милчев. „Понякога любителите са лакоми, пък после питат що няма риба“ заключи той. Формулата на рибарите за справяне със ситуацията е проста. „Голямата риба по най-бързия начин отива в тигана и продължаваме“. Няма как рибар да се откаже от улова ако има слука, подкрепиха го негови колеги. И тази седмица търсачите на „наднормени“ шарани ще атакуват Ивайловград. Според актуалната мълва сред въдичарите, там са започнали да „излизат“ по 5-6 килограмови шарани.

Максимум 3 въдици за язовир и 1 за река е позволено на 1 рибар, предупреждават още от ИАРА. И припомнят режима за улов на високопланинска риба. „Пъстървата се лови само в почивни и празнични дни. През седмицата е забранено!“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини