От х:

Днес в x:

Посред бял ден: Удушиха хасковлия заради лихва

Близките на Христо чакат пред моргата за резултатите от аутопсията

51-годишният Христо Василев Георгиев бе зверски пребит и умъртвен чрез задушаване вчера около 19.30 часа на пъпа на центъра на Хасково. Убийството е станало пред чейндж бюрото срещу сградата на данъчна администрация. Според версиите, от кредитори, при които Христо отишъл да се разбере. Пред чейндж бюрото още стоеше колата на жертвата-бял форд пикап.

Според роднините на Христо той отишъл там, за да говори със собственика на бюрото, Веселин Бъчваров по прякор Буцата, относно стар дълг между двамата. Преди година и половина Христо взел 3 хиляди лева назаем, като заложил срещу това дрвата си автомобила. Повече от година плащал по около 500 лв лихви всеки месец. В един момент „умалял“ и съобщил на Бъчваров че няма пари. Кредиторът продал двата заложени автомобила и длъжникът помислил че всичко е изчистено. Обаче не било. Бъчваров продължавал да изнудва семейството за пари и лихви, разказа потресената рода, която се бе събрала пред моргата. Терорът продължил месеци и накрая Христо отишъл да се разбере лично. По думите на свидетели -станал бой. Неколцина души нападнали 51 годишния мъж свалили го на земята и почнали да го душат. Христо бил и с болно сърце.

Именно сърдечна недостатъчност, като причина за смъртта, бе първата версия на полицията. Минути преди 9 часа тази сутрин обаче от пресцентъра на МВР потвърдиха че става дума за убийство чрез удушване. 39 годишният Веселин Бъчваров е задържан. По неофициална информация се преглеждат и записите на охранителните камери от близките магазини. Самото чейндж бюро също има такива. По думите на близките на жертвата, има много свидетели, които са готови да свидетелстват за вчерашния инцидент.

Повече подробности за трагедията, която сполетя едно семейство вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Според братът на жертвата, Петко,Бъчваров ги изнудвал за пари
Полицията бе пред мястото на местопроизшествието
Бюрото обаче си работеше
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини