От х:

Днес в x:

1000 лв глоба за Големите яйца на Бат Пламен

Бат Пламен бе глобен заради яйцата си

Агенцията по контрол на храните затвори харманлийският производител на яйца “Големите яйца-Бат Пламен”. Акцията се е извършила преди минути в цеха на производителя в село Българин, потвърдиха от агенцията по храните. Причината за мярката е в нередност на поставените печати върху яйцата. Поради липса на мастило в тонера, печатите били бледи, размазани и не се четяли. На тези печати трябва да е указано датата на производство, производителя и срока на годност.

Производителят ще бъде глобен, но размера на глобата тепърва ще бъде определена защото зависи от члена в закона за храните. Ако бъде преценено, че производителя няма задължителната етикировка глобата ще е по-голяма.

Глобяват само тия дето работят. Тия дето не работят, не правят подобрения-не ги закачат, сподели по телефона за Нaskovo.net собственикът Пламен Колев. Днес той бил в Хасково, когато го сполетяла внезапната проверка. "Ако ми се бяха обадили предварително, щях да им обясня, че в момента дори подменям тонера ама те си бързат с глобата" завърши харманлиецът. Той произвежда около 2000 яйца дневно и обяви, че няма пари да плаща глоби. "Имам адвокати, ще обжалвам глобата в съда" категоричен е Пламен Колев.

По-късно стана ясна и глобата. Агенцията по безопасност на храните глобява фермера с 1000 лв по член 41 от закона за храните. Конфискуват се и 1000 яйца без печат, тъй като се счита че може да са опасни за потребителите.

За поредната кокошка, за която няма прошка-вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Д-р Вълчанов от Агенцията по храните показва къде тряба да са печатите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини