От х:

Днес в x:

Проучване: Хасковлии искат нов кмет

 
Татяна Буруджиева и лидерът на БСП Хасково Иван Станчев

57.1 процента от гражданите на Хасково искат промяна в управлението на общината. Едва 22..9 на сто са доволни от сегашното. Това показва проучване на „Сова Харис“, поръчано от БСП. Данните бяха представени и коментирани днес в пресклуба на БТА от Татяна Буруджиева.

Според проучването ГЕРБ е първа политическа сила в общината. На въпрос за листата на коя политическа партия биха гласували на местните избори, 17.3 процента от анкетираните хасковлии посочват управляващата партия. БСП се нарежда на второ място с 9.1%, а ДПС е трета сила с 6.9 на сто подкрепа. Следват сините – 3.6% и Атака с 1.8 на сто подкрепа.

В настроенията на хората доминира недоволството от сегашното управление, коментира Буруджиева. По думите й политическата ситуация в Хасково все още е неясна, тъй като не са известни кандидатите на ГЕРБ и на БСП за градоначалник. Според нея независим кандидат няма шанс да се пребори за кметския пост. Кандидатът на ДПС пък едва ли ще стигне до вероятния балотаж, тъй като е трета политическа сила.

Като най-голям проблем мнозинството анкетирани посочват безработицата – 61.2 %, здравеопазването – 36.8% и корупцията – 26.6%.

Вината за липсата на свежи пари от Европа в Хасково повечето хора хвърлят върху ОбС и кмета – съответно 27.7 и 24.8 на сто.

Това е социологическо проучване, а то все пак представлява моментна снимка на настроенията на хората. Истинската им воля ще видим на 23 октомври, застрахова се Татяна Буруджиева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини