От х:

Днес в x:

Симеоновград на протест срещу дупките, ГЕРБ-те са си виновни

 
 

Граждански протест срещу дупките на пътя, вътре и около града, организират днес в Симеоновград. Хората настояват за по-бързи и адекватни действия от държавните институции по ремонта на пътното платно към и от Симеоновград, който от години е в окаяно състояние. Особено трагично е състоянието в посока Гълъбово. Точно тази отсечка е част от транспортен коридор номер 5, който поема сериозен трафик към северна България.

Част от планираният ремонт са и три улици в града, включващи печално известната „Съединение“. Преди 10 дни там стана зверска катастрофа при която загинаха 6 деца. Те бяха прегазени пиян водач движил се с висока скорост, но една от причината за катастрофата бе многото дупки на улицата.

Пътят Гълъбово - Харманли през Симеоновград не е ремонтиран по вина на общината и в частност кмета Милена Рангелова, твърдят от ГЕРБ Хасково. Според народният представител Иван Петров и областният управител Румен Данев, бездействието на местната власт е причина за състоянието на трасето. Особено втората част от транзитният коридор, която включва три улици в Симеоновград със „Съединение“. Там ремонтът е замразен заради бездействието на общината по полагане на канализация под пътя.

Дупките по улица "Съединение" се сочат за една от причините за катастрофата 

По най-проблемния участък Симеоновград Гълъбова едва сега почва да се работи по отчуждаването на имоти. Те трябва да обезпечат цялостният ремонт на 10 километровата отсечка. Повече от 4 години, симеоновградска община не е сезирала нито една институция за проблемния път твърди областният Румен Данев. Заедно с Иван Петров той се ангажира реконструкцията на трасето да почне от юли, като до края на предния месец бъде приключена процедурата по отчуждаване.

„Няма кмет който да не иска да направи нещо за града си“ възмутено коментира кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. Искахме пари от Станишев през 2008, от Борисов през 2009-та. Не сме видели нито лев, допълни г-жа Рангелова. Пътят е държавен проект включително и инфраструктурата под трите улици, каза Рангелова. Финансирането трябва да дойде от Агенция пътна инфраструктура и държавния бюджет.

Така изглежда пътя от и към Симеоновград

Милена Рангелова изрично поясни че днешният протест е граждански и не е насочен срещу нито една партия. В качеството си на гражданин, тя ще се присъедини към протестиращите на площад „3-ти март“. После шествието ще се насочи към улица „Съединение“ и пътя Симеоновград-Гълъбово.

Г.Христов

 

 
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини