От х:

Днес в x:

Наплив: 60 тренират тенис на маса през пролетната ваканция

Обученията по тенис на маса в клуб АСТА започват на 30 март

Обучение по тенис на маса за 60 ученици започва през пролетната ваканция местният спортен клуб АСТА, каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net треньорът Иван Дойчев. Заниманията ще са по проект "Спорт за децата в свободното време", реализиран от Общината, клуб "АСТА" и Министерството на физическото възпитание и спорта. Децата са от три училища - СОУ "Л.Каравелов", ОУ "Пенчо Славейков" и ОУ "Алеко константинов". Тренировките ще започнат на 30 март и ще продължат през цялата пролетна ваканция. Те ще са по един час дневно, а учениците са разпределени в три групи.

Предвидено е такова обучение да има и през лятото, когато учениците пак ще са във ваканция. От 2 юни до 14 септември във фоаето на Спортна зала "Младост" също ще има тренировки за желаещите.

Треньорът на Спортен клуб АСТА Иван Дойчев

"Целта е да привлечем учениците към този спорт, но и да ги накараме да са активни и пълноценни в свободното си време", каза още треньорът Иван Дойчев. Според него, не е изключено сред занимаващите се да бъдат открити и таланти в тениса на маса, които да попълнят реците на димитровградският клуб в бъдеще.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини