От х:

Днес в x:

В Хасково откриват приемна за ужилени от монополите

20 000 подписа са събрани в Хасково и областта

Приемна за ужилени от монополите граждани открива в петък в Хасково гражданско движение ДНЕС, съобщи координаторът му за Южна България Методи Димитров. Кабинетът е на втория етаж над Пощенска банка, офис №5. В него пострадалите от монополистите – Енерго, ВиК, мобилни оператори, ще могат да се консултират с адвокати – доброволци. В хасковската приемна това ще е юристът Димитър Христозов.

Безплатно ще се консултират социално слаби и инвалиди, а при завеждане на дело срещу даден монополист таксата за юридическите услуги ще е минимална, гарантира Методи Димитров.

Днес той и отговорникът за Хасково Димитър Тренков дадоха пресконференция, на която информираха за резултатите от подписката срещу монополите, която започна през есента на 2010 година. Събраните подписи са общо 700 000, от хасковска област парафи са сложили 20 000 души. Подписката бе внесена в Народното събрание.

Един от резултатите от нея е, че в Консултантския съвет към Държавната комисия по енергийно и водно регулиране ще се включи представител на ДНЕС. „Искаме да видим как точно се формират цените на ток, вода и други стоки и услуги на монополистите“, обясни Димитров.

Той допълни, че в гражданското движение са се получили много жалби от граждани. В Хасково те са около 40. Хората се оплакват най-често от надписани сметки, от неразбираемите фактури, както и от много, най-различни неща“, допълни Димитров.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини