От х:

Днес в x:

Димитровград търси лек за самоубийци, Хасково-за побойници

35 педагогически съветници от областта бяха свикани на инструктаж от РЗИ

Начин да се разпознават бъдещите самоубийци поискаха педагогически съветници от Димитровград на среща с главния психолог на регионалната здравна инспекция. Днес, назначената отпреди месец Красимира Богданова, събра педагогически съветници от цялата област за обратна връзка по проблемите на учениците в региона.

Повече кампании срещу зависимостите предложи Весела Недкова- педагогическият съветник на Езикова гимназия „Иван Богоров“ в Димитровград. Там обаче повече се страхуват от самоубийства след като миналата година без предупреждение, 9-класник се хвърли от 8-я етаж на жилищен блок. „Има ранно предупреждение за такива случаи-асоциално поведение, втренчено гледане в нищото, ограничени комуникации“ предложи алгоритъм Красимира Богданова. Всичко е много индивидуално, нещата трябва да се наблюдават внимателно и от близо.

В Хасково пък се борят със случаите на агресия в училище. Почти не остана хасковско школо където да е нямало екцесии между ученици. Последния случай бе в елитното ПМГ, където се сбиха двама осмокласника. От училището светкавично решиха казуса и изключиха побойника, потвърди съветника в школото Гергана Атанасова.

Агресията и саморазправата между децата обаче се увеличават алармират педагогически съветници. Новото било тормоз/вербален и невербален/ между учениците в начален курс.

Г.Христов

Психологът на Здравната инспекция Красимира Богданова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини