От х:

Днес в x:

Тежък удар върху престъпността в Димитровград

Цели 6-ма души замесени в три отделни престъпления бяха разкрити от димитровградската полиция за 24 часа, съобщават от пресслужбата на ОДП.

Трима димитровградчани на възраст 21, 20 и 28 години бяха арестувани от полицията по подозрение за кражба на дом от улица "Иван Вазов" в Димитровград. Сред най-сериозните им престъпления е задигането на 60 литра домашна ракия от неприкосновените запаси на възрастният стопанин. Между другото крадците задигнали акумулатор, кабели за електрожен, проводници за ел инсталация и удължители по 20 метра. Кражбата е станала по-рано през месеца. Част от откраднатите вещи са били открити на претърсения от полицията адрес. Няма данни дали е била спасена и върната домашницата на човека.

Двама други димитровградчани на 20г и 24г са с мярка полицейско задържане. В началото на месеца са нахлули в двора на къща на улица “Опълченска” в село Брод. Там опрели вила в гърдите на 55-годишният собственик и след като го заставили да мълчи и да не мърда, задигнали лозарска пръскачка, винкели и тръби от метал. След като спокойно натоварили колата си отпрашили в неизвестна посока. Потърпевшият подал сигнал в полицията, а след проведени оперативно издирвателни мероприятия, престъпниците били заловени. Значитело по-експресно е заловен 26 годишен димитровградчанин който обрал в хотел инвалид от град Трябва.

Вчера в дежурната част на РУП-Димитровград е получен сигнал от 48-годишния гост на града, който се оплакал че станал обект на обир в хотела си. Мъжът се събудил през нощта и видял, че някой ровичка в багажа му. Направил опит да се изправи от леглото, но понеже е инвалид, не могъл да окаже съпротива. В последствие станало ясно, че са му откраднати 200 турски лири и 250 лева. След подадения сигнал, познатият на органите на реда извършител е задържан в местния арест.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини