От х:

Днес в x:

Тополовградчанин спаси живота на бездомен хасковлия

Кирчо Кирков чака съдбата си в хасковските хирургии

Тополовградски шофьор на автобус на практика спаси живота на хасковски бездомник, като се обади на социалните да го приберат от автогарата, където човекът стоял в безпомощно състояние. Случката се разиграла преди два дни при един от най-лютите студове в Хасково от тази зима – минус 7 градуса. Бездомникът Кирчо Стоянов Кирков бил там от няколко дни и спял на пейка под снега. В резултат на това е получил жестоки измръзвания на краката. Според лекарите, твърде вероятно е да загуби крайниците си, а е било само въпрос на ден-два, когато цялата кръв е щяла да бъде инфектирана от възникналите некрози. Кирчо е настанен в хирургично отделение на хасковската МБАЛ.

Преди обаче да попадне в ръцете на лекарите, с Кирчо са се заели хасковските социални, натрупали напоследък богат опит с бездомници. Оказало се, че точно този не могат да го настанят никъде. На адреса по лична карта „Дружба” №9 нямало никой. Самият Кирчо призна, че не живеел там, а бил на квартира. Вече обаче нямал пари за нея. Бездомникът не може да бъде настанен в Дома за Стари хора на Кенана, защото е едва на 49 години. Видели се в чудо, социалните са го откарали в психодиспансера в Болярово, където мъжът е бил лекуван по-рано. Лекарите там обаче са констатирали, че мъжът има опасност за живота заради започналата гангрена на краката плюс сърдечни проблеми. Това принудило социалните да потърсят помощта на хасковската болница, където приели мъжът за незабавно лечение.

Според хирургът д-р Данчо Попов има някакъв шанс Кирчо да спаси краката си, но почти същата е и вероятността да ги загуби. Ампутациите обикновено се правят от бедрото. Какво ще се случи с мъжът ако бъде осакатен, никой няма представа. Кирчо каза че имал двама сина, но не ги знае къде са, нито пък искал да ги вижда. Работил като пазач на ст. „Хасково” ,но когато местния футболен отбор бил закрит, щатът му бил съкратен. От тогава няма нито пари нито работа и спи по автогарите. Пътуващите хасковлии явно са го приемали за част от пейзажа, след като се наложило автобусен шофьор от Тополовград да го забележи и му спаси живота.

Шофьорът не е пожелал да остави името си нито свои координати. Името му е неизвестно дори на спасения от него Кирчо.

Г. Христов

Хасковлията е със жестоки премръзвания на краката
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини