От х:

Днес в x:

Бездомникът от Банска отива в Старческия дом в Смолян

71-годишният Михаил Димитров, който прекара седмица под открито небе на ул. Банска в Хасково, ще бъде настанен в Старческия дом в Смолян, съобщи за Haskovo.net шефът на Областната социална служба Стефан Манахилов.

Мъжът беше прибран от улицата след сигнал на граждани. Години наред е бил без собствен дом, няколко пъти е обитавал Старческия дом в Хасково. Има роднини, но от години нито жена му, нито децата му поддържат връзка с него.

Хора от къщите около бивака му са му помагали през цялото време докато е бил на улицата, хранели са го и дори съседка се е заела да вади част от документите за социални придобивки.

Възрастният мъж беше заварен от социалните миналия понеделник в неподвижно състояние и с крайно влошено здраве-той страда от белодробно заболяване. В момента се намира все още в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, където състоянието му е стабилизирано.

Службите са решили, че за неговите здравословни проблеми настаняването му в дом в планински район, ще е най-добрият вариант. В социалното заведение в Смолян той ще бъде и под 24-часови медицински грижи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    Ко на занимавате
    6 -3
    17:32, 17 авг 2019
    Те циг.а.ни.т.е така не ги е грижа за възрастните си родители.
  • 2
    75
    7569870
    3 -11
    19:07, 17 авг 2019
    шефът на Областната социална служба Стефан Манахил... Виж коментара
  • 3
    Те
    Терлецки
    1 0
    12:52, 18 авг 2019
    Искате да кажеге --КСтанчо кмета
Последни новини