От х:

Днес в x:

Бездомен хасковлия мизерства на улицата, настаняват го в Старческия дом

    Възрастен хасковлия мизерства на улица. От една седмица 71-годишният Михаил Димитров живее под открито небе, на тротоара на улица „Банска“. Неподвижен е, без никакви доходи, а за него се грижат живеещите в района. Всеки ден съседките му носят храна.

    Михаил от години няма собствено жилище. Още преди 20 години жена му продала семейната къща и заминала в чужбина. Трите му деца също били зад граница и не поддържали връзка. Доскоро той пребивавал в къща на негова позната, но жилището започнало да се руши и той останал без покрив. Преди седмица го изписали от болницата, където бил заради бронхиална астма. След като излязъл от Второ вътрешно отделение, директно отишъл на улицата заедно с багажа си. Преди време бил лекуван от туберкулоза.

    Сега му помага хасковлийката Недялка Стоянова, която се занимава с документите му. Съедката му подала документи за инвалидна пенсия. Като го видяла преди дни мъжът бил в още по-неугледно състояние. „Беше като Тарзан, но го постригат и обръснах“, разказа жената. Тя и нейните съседки постоянно мислят дали Мишо ще изкара нощта.

    Възрастният мъж иска да бъде настанен в Старческия дом в „Кенана“, но по думите му имало документални пречки. Сподели, че преди пребивавал там, но бил изгонен, защото го хванали с ракия, с която си промивал устата заради изваден зъб.

    Когато разбра за случая, шефът на дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково Стефан Манахилов лично отиде да провери ситуацията на място днес. Пред него Михаил отказал да бъде настанен в болница, защото се чувствал добре. „Документите му ще бъдат задвижени още утре, за да може бързо да бъде настанен в Старческия дом“, заяви Манахилов.

    Анета Кутелова

         

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ма
      МАНГО
      30 -8
      14:57, 11 авг 2019
      Искахте Капитализъм - на ви го!
      • Az
        az
        31 -4
        15:31, 11 авг 2019
        Това у нашата жалка държавица се казва Див капитализъм
      • Го
        Гост
        13 -15
        16:16, 11 авг 2019
        Да имигрираме тогава в Русия!
    • 2
      Ха
      Хасковлийка
      43 -4
      15:08, 11 авг 2019
      Добре, че има съвестни граждани, които дадоха гласност на този случай. Никой не заслужава такава съдба.
      Ха дано този път службите си свършат съвестно работата, а не през пръсти, колкото да хвърлят прах в очите. Колко време е необходимо да се подготвят документите? Докато това стане човека на улицата ли ще стои? Не може ли да се направи изключение и да се приеме в дома, а документите да се представят когато са готови?
    • 3
      Ад
      Адриан
      29 -3
      15:54, 11 авг 2019
      Нека и Българската православна църква подаде ръка на бездомник,щом като на алкохолици помогна .Не може само да се печели .
      • 87
        87597680
        19 -1
        20:47, 11 авг 2019
        Всъщност видях преди години
        как поп Златко от Св. Арахангел Михаил , сложи една бездомна баба туркиня , изгонена от децата си, на хотел с негови лични пари , защото спеше на спирката и беше зима.
        Социалните я прибраха след 3-4 дни.
    • 4
      76
      768079
      8 -8
      19:27, 11 авг 2019
      "Всеки мъртъв Българин - по-мака тежест за Социалната система" , отсече Аятолаха на Правоверните Мутри и Бейове , Боци Маймуната
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      8 -9
      19:44, 11 авг 2019
      Абе да питам ,Манахилов не е ли един много дебел?Сладур с много мила усмивка.
      • Ма
        МАНГО
        16 -5
        22:47, 11 авг 2019
        И какво ако е дебел? Ама може да отслабне.
        Пък ти си прост! Ама умен не можеш да станеш!
    • 6
      Аз щях да помогна на стареца , обаче вчера като до... Виж коментара
    • 7
      Ге
      Георги
      14 0
      20:26, 11 авг 2019
      Познавам човека жена му бившата по точно никога не е напускала страната живее от години с друг мъж в старозагорското село Трояново заедно с трите му деца две момчета и едно момиче,кофти работа но малко подлъгва с къщи и т .н.
    • 8
      Ни
      Ники
      14 -3
      21:25, 11 авг 2019
      Като го приберат в дома да не вземе пак да се жабурка.
    • 9
      Пъ
      пътуваща
      10 -7
      09:30, 12 авг 2019
      и аз не виждам драма, това е семеен ангажимент, не може при три живи деца всички ние да се чувстваме виновни и да му помагаме. освен това тази пресилена чувствителност на хасковлии освен във фейсбук никъде другаде не съм я срещала. на живо сте пълни егоисти и простаци. скъсаха се три дни разни танцьори и танцьорки да ронят сълзи моля помогнете. ами помогнете вие. стига сте събирали лайкове само в публикациите си и евтина слава на милосърдни братя и сестри. много фаш много фалшиви герои. само чаках коя медия ще се хване на тази евтина въдица и естествено вие го направихте. защо. защото децата му са безхаберни. ами не искам с моите данъци да се гледа човек дал на тази държава три паразита и непрогрижил се за тяхното възпитание.
      • Ха
        Хасковлийка
        9 -2
        22:25, 12 авг 2019
        пътуваща, лесно е да се говори, когато човек няма такива грижи. Вие от къде знаете, че сте защитена? Имунитет ли имате от Съдбата? Хасковлии били пълни егоисти и простаци казвате, като чета коментара ви, вие сте доста под тях. Относно танцьорите, както ги наричате, на тях лакове не им трябват. Помагат винаги, на много хора, без да го афишират. А вие какво добро дело направихте днес или само можете жлъч и омраза да сеете?
    Последни новини