От х:

Днес в x:

Неджо срещна бялата смърт в строежа, който някога е охранявал

Изображение 1 от 4

    Починалият от измръзване мъж, за който Haskovo.net писа по-рано днес, е бил открит безжизнен в изоставен строеж на улица „Видин“ в Хасково. За това свидетелстваха съседи.

    57-годишният Неджо, както го наричали всички, обитавал района от 4-5 г. „Спеше по плочки, по пейки, а понякога и в строежите ей там“, разказа Иван Ш., който живее на същата улица.

    „Неджатин се подслоняваше във втората кооперация, която е недовършена. Не работеше нищо и се движеше трудно“, обясни Ариф Есат. „Всеки ден беше тук, въртеше се и чакаше някой да му даде нещо. Давахме му понякога храна“, каза Никола Костов, който също живее в района. Неджо обаче предпочитал ракия, пийвал си често. Страстта му към алкохола обаче не била толкова силна, не правил бели и глупости. Преди години бил пазач на строежа, за което получавал и възнаграждение. В един момент собствениците замразили обекта и казали на Неджо да си отива, защото нямало нужда от охрана. „Той обаче нямал къде да живее и останал там“, каза още Никола.

    Самият Неджо обяснявал, че има и семейство, и жилище в кв. „Червена стена“, но в един момент останал и без двете.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      18 -43
      14:53, 12 яну 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Гр
        Гражданин
        44 -2
        15:06, 12 яну 2017
        Стига глупости. Всички сме се овълчили и сме станали безчувствени към подобни съдби.Да почива в мир човека.
    • 2
      11
      111211
      51 -1
      16:15, 12 яну 2017
      Жалко за човека - да почива в мир. Дали е турчин, българин или без значение какъв, в случая е без значение. По-важното е, че един човешки живот го няма заради съвест на съпруга, деца или ако няма такива на държавата. Да загинеш заради студа, защото няма къде да отидеш е страшно. Едва ли сме се замисляли за това в топлите си домове.Но за съжаление, разбираме едва след фаталния край.Със сигурност има хора, които биха помогнали. Аз също. И все-пак - къде са институциите? За жалост в крайна сметка се получава само една блудкава статистика.
    • 3
      Уж
      ужас
      32 -1
      18:30, 12 яну 2017
      Горкият човек. Никакъв шанс не е имал. Без работа, без храна, без топлина.И какво като живеем в 21 век, след като умират хора по този нечовешки начин?!
    • 4
      Ха
      Хасковлия
      4 -1
      22:29, 12 яну 2017
      Ами в предната кооперация, без ток, без осветление, без стъкла вече години живее Тончо, без договор за работа няма ли органи които да проверят,ситуацията ,или като почине ще съжаляваме как се случи..Няма ли квартален да провери къде е адресно регистриран.Ще чакаме пак да стане белята и да се вайкаме. Ходи на спортна среща,тъй като това е собственика на строящата предна сграда - това са хората...някой трябва да се сезира ,,,? махлата ще чакаме компетентно решение .....
      запознати сме с цялото състоание.На ТОНЧО ???!.
    • 5
      Сс
      сссссссс
      0 0
      12:48, 13 яну 2017
      Васил Йорданов · Без образование съм
      Неджо пиеше и да беше не подържан но това беше заради липса на пари и да беше ******* но не крадеше и не лъжеш а помагаше и на никой по никакъв начин не пречеше. Да почива в мир
      Харесвам · Отговор · 20 часа
    Последни новини