От х:

Днес в x:

Родители със сигнал до Областна администрация за затворен подход към ОУ “Смирненски“

Изображение 1 от 5

    Хаос до училище „Христо Смирненски“ заради новострояща се сграда в близост.

    В Областна администрация е постъпила жалба за затворен подход откъм страната на паркинга на „Кауфланд“ от родители на ученици,съобщи по време на третото годишно заседание на Областната комисия по безопасност на движението -областният управител на Хасково Гинка Райчева, която е и председател на комисията. Тя изиска информация от страна на представителя в комисията на Община Хасково.

    От местната администрация правят проверка по случая. Родителите обаче са разгневени, че се затваря едно от местата, което се ползва масово за влизане сутрин от по-големите ученици към двора на училището. Школото има още два входа-централен, който е откъм автогарата, но от там, според вътрешните разпоредби влизат най-малките му възпитаници. Другото място, откъдето може да се стигне и да се напусне училището е от входа към Общинска полиция. Там обаче сутрин е почти невъзможно да се спре дори и за няколко секунди, за да слезе детето, ако то идва от по-далечно място с кола на училище. Освен това има и забрана за спиране. Така родителите и учениците са принудени да минават през дупки в школската ограда откъм паркинга на „Лидъл“. Провирайки се между клоните на дървета те стигат до двора на училището.

    По неофициална информация инвестиционния проект на мястото откъм задния вход на училището е за жилищна сграда с кабинети и офиси.

    Нищо не може да се направи. Имотът е частен. Продаден е през 2005 година. Това са чували многократно родителите, които са подавали жалби до Общината. Хората негодуват, че е възможно да бъде затворен вход на училище.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Зн
      Знае се кой
      29 -5
      09:58, 5 окт 2023
      Родителите да се обърнат към един офис на кандидат кмет до съда. Там е заровено кучето. И то не е само този терен. Още знайни и незнайни ъгълчета бяха продадени и парите отидоха в ретро коли
    • 2
      Ст
      Стоименов
      19 0
      10:08, 5 окт 2023
      В тази продадена и разграбена държава, вече всичко може.
      Радвайте се, че има училище...
    • 3
      Пе
      Пенсионерщата Илчева
      10 -3
      11:26, 5 окт 2023
      Най-много аз се радвам , повярвайте!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини