От х:

Днес в x:

Съдийка оправда бияча в Синята зона, паякът вдигна колата й

Съдия Даниела Николова показва касовата бележка за платената глоба

Побойникът Мариан Михайлов, който разби носа на инкасатора в Синята зона Петко Братанов във вторник, бе оправдан от районния съд. Биячът бе изправен пред Темида след бързо производство само ден след мелето на ул. „Иван Вазов“. Тогава той паркирал вана си „Сеат“ и казал на инкасатора, че ще се бави само десетина минути. Служителят му влязъл в положение, но собственикът на „Сеат“-а се забавил повече от половин час. През това време минали служители на Общинска полиция и му сложили скоба, защото видели, че не е платил таксата за престой. Щом видял скобата, Михайлов побеснял и се нахвърлил с юмруци на дребничкия инкасатор. Петко Братанов е с разбит нос и разцепена устна. Той си извадил медицинско за нараняванията си.

Мариан Михайлов бе задържан от полицаите веднага и ден по-късно изправен пред съда. Казусът е бил разгледан вчера следобед от заместник председателката на районния съд Даниела Николова. Тя постановява, че Михайлов е невинен. Според съда не всяко провинение е хулиганство. Пострадалият може да търси правата си по гражданския ред и да съди побойника за телесна повреда. Предвидените в Указа за борба с дребното хулигаство наказания са глоба или задържане до 15 денонощия в поделенията на МВР.

Тази сутрин обаче сагата продължава по неочакван начин. Паяк вдига ситроена на съдийката Даниела Николова от същата ул. „Иван Вазов“, която се намира зад съдебната палата и го откарва на наказателния паркинг „Спартак“.

И тук версиите се разминават. Според Даниела Николова след като колата й била вдигната тя е платила глобата и си е взела автомобила. Според пазача на паркинга обаче – Добри Костадинов, съдийката пристигнала на „Спартак“ придружена от едър мъж, който го заплашил, вдигнал сам бариерата и изкарал съдийската кола навън. По-късно, след като шефът на наказателния паркинг и бивш служител на КАТ Недялко Генев, отишъл в съда да се разправя с Николова, тя склонила да отиде до „Спартак“ и да си плати глобата. Генев я откарал дотам със служебната си кола.

Всички версии на участниците в скандала вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

Пазачът на наказателния паркинг Добри Костадинов: Заплашиха ме и си взеха колата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини