От х:

Днес в x:

Паякът вдигна 34 коли за половин месец, повечето хасковски

    Репатриращият автомобил е вдигнал от улиците на Хасково 34 коли от началото на месеца до 17 август, съобщи за Haskovo.net шефът на общинското предприятие „Тролейбусен транспорт“ Йордан Панев.

    26 от автомобилите са били откарани до наказателния паркинг, при което собственикът трябва да плати глоба в размер на 35 лева, като след осмия час се доплаща по лев на всеки 60 минути. От общинското дружество обаче уточниха, че обикновено собствениците си прибират колите в рамките на няколко часа и не се налага да престояват дълго.

    8 от вдигнатите от паяка коли са освободени на място, след появата на водача, който в този случай плаща само 17 лева. Това спестява разходката до наказателния паркинг. В общия брой не влизат спрените от движение автомобили, паркирани на общинско или държавно място, тъй като те са ангажимент на специализирана фирма, с която общината сключи договор.

    Оказа се, че преобладаващата част от нарушителите са местни – 23 автомобила са с хасковска регистрация, 6 са с чужди номера, а 5 са от други области на страната.

    Днес паякът отнесе колата на поредния нарушител. Към наказателния паркинг беше откаран лек автомобил Дачия с пловдивска регистрация, който беше паркиран на улица „Георги Кирков“. Водачът беше беше затапил контейнери за боклук и бе на по-малко от 5 метра от кръстовище.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      ..
      ..._1535035360
      40 -5
      17:42, 23 авг 2018
      Срааааааам сраааам това сте вие един голям СРАМ това не е за хвалене на ден по 2 коли ви се пада.Знам улици които нон стоп има по 15паркирани.А "паяка" доста често си подбира колите.Страх ги е шапкарите дане вдигнат грешната кола.Не се излагайте повече с такива информаций.Никога няма да ни се оправи града с тоя палячо дето ни е кмет.Навсякъде из града те сурнат с пари за паркинги плащаш като поп и накрая виждаш кака на всеки 100 коли се вдига 1
      • См
        Сметката
        9 0
        08:23, 24 авг 2018
        34коли х 50лева=1700 лева
        Тези са на загуба, тоест ние ги хрантутим!
    • 2
      78
      7878788888..............
      25 -4
      17:52, 23 авг 2018
      Препоръчвам на "паяка" да се завърти по ул. "Драгоман", около офиса на Еконт и пресечната "Момчил войвода". Колкото пъти мине, все ще има кола за вдигане! Иначе, за ул. "Г. Кирков" четем откакто съществува "паяка".
      • Но
        Норамално
        15 -2
        18:34, 23 авг 2018
        Допълнение към препоръката на 7878788888 и всички по -тесни улици в града.Така ше има огромни приходи които биха могли да бъдат използвани за решаването на проблема с паркирането.
      • До
        до 878788888..............
        6 -7
        20:06, 23 авг 2018
        Препоръчваш, добре, но ако тебе те вдигнат, друго ще пееш. От сто извора вода ще изкараш, да отървеш кожата.
    • 3
      Ло
      Лоши Черниванов
      22 -14
      18:02, 23 авг 2018
      Помните ли, че когато Добри взе властта , премахна паяците? Ето сега ги връща и то връща не просто паяците , а Георги Иванов. Очаквам най-скоро баба Яга да бъде върната отново на стълба пред общината. Питам всички, които защитавате Беливанов и го героизирате като борец срещу ГЕРБ, какво направи той за три години? Два светофара, които без друго си работеха добре, но една близка до него дама направи добър доход от тях и две масички за шах в градинката до общината. Това е рекапитулацията. Не броим санирането, защото там се откраднаха едни милиони и от това спечелиха обичайните заподозрени, но не и обикновения хасковлия. Та какво свърши Добри? Той не дава отчет. Обеща на Кръшков да го направи след втората година, но по обичая си се скри и така и си остана с обещанието. Назначи и отмени конкурси и търгове и в последно време реабилитира безумната политика на Георги Иванов, срещу която ние го избрахме да се бори. Връщането на паяка, узаконяването на ретро салона са дребни индикации....ами вижтеоще една дреболия в програмата на празника на Хасково: на 8 септември, събота, на площад "Сводоба" отново ще има ретропарад на стари автомобили...Нали знаете чии са те в преобладаващата си част? Добри е наркоман...той е зависим не от химически вещества, а се опива от политиката. Той трябва да е на показ пред обществеността, той иска още един мандат като кмет. И му е обещан. Не от ГЕРБ, разбира се, а от Георги Иванов. Има сделка- стария мустак е обещал финансиране и да му даде кв. "Република" при следващите избори. Но Добри е наивник, той ще бъде употребен и захвърлен на бунището след година. Няма да загуби много, защото не притежава съвест, достойнство и почтеност, които да жертва. Едниствените загубили ще сме отново ние, жителите на Хасково. Мир на праха ни!
      • Ем
        Емил
        18 -1
        18:27, 23 авг 2018
        Поздравление за тази статия! Мисля, че всички трябва да я прочетат и да се замислят сериозно за трагичната ситуация, в която се оказа този град! И крайно време е да се проумее, че остава повече от една година до следващите редовни местни избори.
    • 4
      Мн
      Мнение
      20 -3
      18:35, 23 авг 2018
      То със паяк е пълна анархия в този град та си представям ако няма такъв тогава какво ще се случва. Селските пръчки не им пука. Паркират си където поискат в тревни площи, по тротоари по кръстовища. Нямаме един нормален булевард който да е свободен за двулентово движение. Винаги се кара в едната лента. Пътя за Болярово е превърнат в паркинг за трошки.Големи гъзари а никой не дава по един лев за паркинг. Който и какъвто да е кмет или човек от когото зависи нещо го призовавам да мачка да налага глоби да има ред и дисциплина
    • 5
      Ма
      МАНГО
      15 0
      19:58, 23 авг 2018
      Защо вдигат коли, които в повечето случай струват 2-3 000лв?
      Страх ли ги е, що ли?

      И почнете от големите улици, които са и най-натоварени - булевардите.
      Най-вече Раковска, Кърджалийско и Васил Левски.
    • 6
      Ех
      ЕХООО
      8 0
      10:01, 24 авг 2018
      Срам и позор, три репатриращи автомобила, 34 коли за 17дена, и се тупаме в гърдите, а Данчо ти само гледа млади фусти. А като искаха от Сливен един паяк, казаха не, много ни трябва.... Срам, градът е целият в неправилно паркирани автомобили, те се чешата по...
      И да аз съм шофьор и никога не паркирам така, като си купувах колата, си направих сметка, че това е данък , гражданска, каско и място за паркиране. Да не ми мрънкат че общината в случая им е виновна като не е осигурила място. Те гаражите си ги направли в магазини, ателиета и работилници....
    Последни новини