От х:

Днес в x:

Спешното връща неосигурени. Само домашен арест за наркомуле. Преглед на регионалния печат

"Прецедент: Домашен арест за 27 кила хероин" пише "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Безпрецедентно леката мярка за нарко мулето е, защото то е започнало да "пее" пред разследащите органи.  Благодарение на признанията на 34 годишният свиленградчанин Михаил Михайлов е впримчен помагачът му 33 годишният Илиян Илиянов от село Боян Ботево. Той между другото остава в ареста защото и преди е бил осъждан за наркотици.

Всичко хубаво, ама да видим до къде ще стигне разплитането на веригата. Защото никой здравомислещ няма да повярва, че 27 /двадесет и седем!!!/ кила хероин са дело само на свиленградско-минерално банската връзка. Ако тарторите на този канал са тука, може да ни викат малката Сицилия, а тамошната мафия пасти да яде.

"Центърът на Хасково пълен с празни магазини" Въпреки липсата на наематели и купувачи цените не падат под 1000 лв на месец и 2 000 евро на квадрат при продажба.

"Срив затвори границата с Турция" Сривът е на сървър на турската митница в Анкара. И трите пунктас южната съседка бяха затворени. Пред ГКПП "Капитан Андреево" се извиха 10 километрови опашки.

"Разходите за храна растат" водещо на страница втора. Брашното сиренето, олиото са поскъпнали с лев два за година, свинското поевтиняло. Ситуацията напомня положението във Франция преди двеста години-хлябът бил скъп, пастите евтини. За управляващите нямало проблем народът да се храни с пасти. На управляващите им отрязали главите. По нашите ширини обаче, още не е отбелязан случай стадото да надвие над пастира.

"Кабинет вместо отделението по физиотерапия". Въпреки че отделението по физиотерапия в местната болница се закрива, кабинетите и апаратурата остават на разположение на пациентите и пак са безплатни за здравно осигурените лица. Разликата е, че са посъкратени няколко щатове  на лекари, а друг медицински персонал е пренасочен към по-натоварените отделения. Пациентите пък, могат да ползват само до 20 процедури по каса.

"Жалбата на областния в коша" чело на "Новинар Юг". Жалбата на Румен Данев срещу отказът на община Хасково административно да обслужва своите клиенти, които имат задължения към местната хазна, е отхвърлена от съда. Прокуратурата е категорична, че общината има право да не обслужва борчлиите си. Това било записано в антикризисна програма на местната община, гласувана от същият този общински съвет през март миналата година. Кметът, като добър кмет, просто изпълнява желанията ан народните избранници в съвета. Друг е въпроса дали тези избранници изпълняват желанията на народа.

Жалванията тръгнаха след като общината отказа да издаде данъчна оценка за военните имоти в Хасково. Оказало се че министерството на отбраната дължи местни данъци в размер на 480 хиляди лева. Някак си не подхожда на едно министерство да няма пари да си плати задълженията, а да смята че му се дължат услуги...

"Ръкавица с хероин дъни ескорта на нарко муле" по темата за 27-те кила с хероин. Оказало се че помагачът на мулето Михаил Михайлов, Илиян Илиянов от село Боян Ботево се е издънил заради открита в неговата кола ръкавица със следи от хероин по нея.

"Грипна и във Хасково" съобщава дългоочакваната вест вестникът. Новината е водеща на страница втора. В Хасково, Димитровград и Симеоновград е обявена грипна епидемия, вследствие на която има и ваканция до следващият понеделник включително. Болните са между 250 и 300 на 10 000.

"Спешното връща болни без осигуровки" информира шефът му д-р Кючуков. 1/3 от пациентите преминали през "спешните" миналата година са били неосигурени. Затова бюджетите на отделенията бяха свити наполовина. Като дойдат неосигурени, от отделението ги насочват към медицинският център, където могат да ЗАПЛАТЯТ ЛЕЧЕНИЕТО СИ И ДА ГИ ПРЕГЛЕДАТ.

Ако някъде се получи срив в системата, проблема е в джипитата, които още не са създали денонощните кабинети за неотложна помощ.

"Съдят шизофреник за самоубийство", "Шофьорът потроши старица и избяга" още заглавия от крими страницата.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини