От х:

Днес в x:

Любимчани изгоряха с 1000 лв за псевдо-работа в чужбина

Спаска и Траян очакваха вече да са в Англия, но вместо това са в Любимец с 1000 лв назад

Любимчаните Спаска и Траян са „вътре“ с повече от 1000 лв след като кандидатствали за работа в чужбина, чрез българска фирма посредник. По техните думи, те са сключили договор с фирмата за намиране на работа в Англия в рамките на 4 месеца, като на различни етапи от този период са плащали определени суми. След 4 месеца още са в България, а фирмата им изпраща уведомление, че дължат 780 лв за „отчет за свършената работа“. От гледна точка на младите хора, работа не е свършена, защото не са заминали никъде, още по-малко с уредена работа. Според договора с фирмата обаче, сумата се полага за извършени дейности по намиране на такава работа.

Фирмата посредник е пловдивската „Нов Век“. Потърсени за коментар, оттам първо обявиха че не са запознати със случая и помолиха за отсрочка от два дни. Два дни по-късно отново ги потърсихме за коментар. Вместо това говорихме с адвоката им, който обяви че клиентите му няма да дават интервюта в ефир, а само на имейл. В опит коректно да изясним ситуацията, изпратихме имейл с въпроси на електронната поща указана в сайта на фирмата. До края на деня днес, отговор нямаше, нито на електронният ни адрес, нито на подадените телефони за контакти.

Едва след публикуването на материала от фирмата изпратиха имейл със своята версия по казуса. Според "Нов век" предметът на договора,е съдействие, консултация и набавяне на информация за установяването на Траян Тодоров и на Спаска Докулянкова и започването на дейност като самонаети лица във Великобритания. Това установяване ще им помогне да започнат дейност, от която да получават приходи. Опростено казано, да започнат свой собствен бизнес там.

АГЕНЦИЯ НОВ ВЕК ЕООД е изпълнило своите задължения по сключените договори и в тази връзка твърденията за неизпълнение са неоснователни.

По договорите, които Траян Тодоров и Спаска Докулянкова са сключили са  заплатени авансово само сумите от по 260 лева. Останалата част от цената по всеки договор (в размер на 780 лева) е дължима при предоставяне на  изпълнението по договора. Траян Тодоров и Спаска Докулянкова не са се явили
да получат изпълнение по договора и не са заплатили дължимата сума от 780 лева.

Доколкото по сключения договор е налице неизпълнение, същото е от страна на Траян Тодоров и на Спаска Докулянкова, констатира посредникът.

С други думи младите хора не са изпълнили договора си и ТЕ са некоректните в случая в случая. Нещо с което Траян и Спаска не могат да се съгласят.

Какво е историята на двама млади хора пожелали да си намерят работа в чужбина от България, вижте в нашия видеорепортаж

Договорът, който регламентира плащанията, но не и отговорността да се намери работа
Покана за плащане за "отчет за свършена работа"
"Нов век" щедро обещава работа в чужбина на своя сайт
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини